Ipad ...

... köps in till Uppsalaskola i ett antal av 600 stycken till elever och lärare. Man räknar med att pekplattorna ska ersätta det mesta av bärbara datorer, pappersanvändningen på skolan och även merparten av traditionella läromedel. Inköpen motiveras med högre kvalitet på utbildningen, minskade kostnader för papper, datorer och läromedel samt med miljöskäl (dvs att man sparar på papper och sopor). Prov och elevarbeten görs då i stort sett enbart på paddan, delas därifrån och sparas där. Man slipper pärmar och skrymmande förvaring. Det går att skriva på paddans skärmtangentbord, men det går också att koppla på externt vanligt tangentbord vid behov.  Plattorna är inte större än en kartbok  och kan användas i flera dygn innan batteriet behöver laddas upp. De blir därmed verkligen bärbara i ordets rätta bemärkelse.

Man kan inte låta bli att undra var it-utvecklingen slutar. Det går liksom inte att ana åt vilket håll det tar vägen, vare sig på kort sikt eller lång sikt. It-möjligheterna förändrar utbildningen men även industriproduktion, råvarubehov (mindre pappersåtgång exempelvis), transportsystem (färre lastbilar som fraktar pappersprodukter av olika slag), miljön (med mindre utsläpp av diesel och bensin!).
 
http://computersweden.idg.se/2.2683/1.383772/uppsalaskola-ger-alla-elever-en-ipad




Kommentarer
Postat av: Selma

Och så kul sen

Postat av: Inger Maryissa

Jo, det verkar ganska intressant med dessa Ipad, och hur de utvecklas

Funderar på en sådan framöver...fast det dröjer nog ett tag..

men intressant är det och så behändiga att ha

Ja, man kan inte låta bli att undra var it-utvecklingen slutar,

och hur det kommer att se ut om ca.10-20 år....

för så pass länge ska man ju kunna vara med förhoppningsvis.

2011-05-06 @ 17:04:26
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Marie

Ja, jag hoppas hårt på en dator eller i-pad till varje elev. Jag kan se hur många utvecklingsbara undervisnings möjligheter som helst om det blir så. Jag känner redan idag en stor begränsning pga för få datorer. Jag har ju blivit en biten användare av datorer och ju mer jag använder dem själv ju mer användningsområden ser jag för eleverna. Spännande framtid vi går till mötes känns det som. Chansen att individualisera undervisningen i ett klassrum ökar då jag med kort varesel kan ge en elev nya arbetuppgifter om materialet redan finns där (liggandes och bara väntar i datorn). Det kommer nog att bli mycket lättare att vara mer spontan. Tidsödslande uppgifter som hämtande och kopiernade av material minskar ju....ja, jag tror mycket på detta.

2011-05-07 @ 08:23:27
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Mia

Ja utvecklingen är enorm - It förändrar massor med yrken, finns det några yrken som inte påverkas av IT-utvecklingen? Jag vet inte, men på lång sikt tror jag att vi alla blir indragna.

2011-05-14 @ 10:17:11
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback