Inspirerade av Rune på Åsen ...

... som odlar färsk potatis till midsommar genom att sätta dem först i blomlådor och sen i sand + gräsklipp så tänkte vi  också försöka. Så vi skred till verket.

Först inhandlades sättpotatis. Vi har en jättefin handelsträdgård i Årjäng och där inhandlades ett par små påsar. Jag tyckte de var små men det blev ju massor av potatis, fem hade väl räckt till våran sill och potatis.


Vi letade blomlådor för att det skulle bli så likt som möjligt men fann inga, så det fïck bli i krukor och hinkar (hur vi nu ska ha tålamod att dra dem ut och in alla när det blir frostnätter sen???)


Sen sa någon att man kan odla färskpotatis enkelt genom att göra hål i jordsäckar och sticka ner dem där. Så det fick bli tre säckar med det arrangemanget. Kanske kan man så småningom ta bort säckarna och hälla sand över potatisen när de blir större.  Men ändå stod vi där med en massa potatis över.


Så resten fick bli nedgrävt i åkerkanten och det var inte så få heller.

Inte ända ner till Liane men en bit på väg.
Egentligen är det nog alldeles för sent att sätta nu för att få potatis till midsommar. DEt skulle antagligen ha varit gjort för ett par veckor sedan och då med förgrodd potatis.
Men vi får se om det blir något, lite spännande att se fram emot. Det värsta som kan hända är att vi får köpa.

När vi höll på här så dök det upp grannar som också satt potatis just den här dagen. Livet på landet har sin rytm. I söndags var den stora gräsklippardagen. Alla gubbar åkte omkring med gräsklippare på släpet för att klippa hemma, hos föräldrar och på andra ställen. Och så dras kollektivt ägda vedmaskiner just nu också omkring överallt och luften fylls av sågljud och gräsklipparljud. Det är verkligen vår.


Kommentarer
Postat av: TT

Jag hade också tänkt testa att sätta direkt i jordsäcken men det hinns inte med nu när vi är flyttartagen men nästa år ska jag hinna testa.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback