Melodifestivalen ...

... försökte vi nu se för första gången den här säsongen, tillsammans med god mat. Men det var så tråkigt, bl.a. någon sorts tramsiga utfrågningar mellan låtarna. Sen tyckte jag synd om sångaren i dansbandsorkestern. Han har en sjukdom som gör att han darrar, tyvärr var deras låt inte så bra heller, passade inte i sammanhanget.  Så vi knäppte strax över till någon resekanal och såg en mc-åkares tripp på den amerikanska västkusten istället. Vi tänkte på våra barn som åkt där, sett Madonna Inn exempelvis  och på yngste sonen som är i San Fransisco just nu.

Vi lagade lite extra festlig mat eftersom det var lördag kväll:


Förrätt lite av varje med räkor och till det ett halvt glas Freixnet.


Varmrätten var stekta biffar av sista älgfilén med kantarellsås, sallad och kokt potatis till. Till det drack vi ett rött ekologiskt vin. Ok inte så lämpligt kanske med ett Rioja, men det gick bra. Tänkte testa om man kunde slippa huvudvärk om man drack ekologiskt, det drabbas vi annars av båda två, även om vi dricker något enda glas. Och det kändes helt ok, gott var vinet också även om det kanske inte är ett vin man i första hand tänker på när det gäller älgkött.

Sen blev desserten mangomousse med färska mangobitar på, men det glömde jag ta kort på.

Till slut instant-espressokaffe (duger!) och en pytteskvätt Xante.

Alltsammans ackompanjerat av hundsnossande! Här "anfaller" taxen Oskar Roland med att lägga huvudet mot halsen och bara gilla läget.



Idag söndag jagar gubben hare förstås i skinande vackert vinterväder med nysnö och minus 4 grader. Himla tur nu sista dagarna på jakten. Undrar hur det går för Lix Mollyn där nere i Paris förresten, det måste ha varit idag som loppet går? Vi kanske får någon rapport av Anders under dagen.

Jag ska olja in ekskivor på två byråar, vara lat, läsa en god bok, ta en långpromenad,  äta rester och ta det lugnt.

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh, så smaskiga blider! Jag blev verkligen suktad. Sa till mannen att vi MÅSTE göra ngn god förrätt ikväll! Blir tof toast skagen. Jag har en otrolig förkärlek för just den förrätten!

Postat av: Znogge

I går slötittade vi bara lite eftersom vi var på middag hos svärmor. Utfrågningarna är otroligt pinsamma så att de borde utgått för länge sedan.



Men god mat fick ni njuta av i alla fall!

2011-02-27 @ 10:42:52
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Musikanta

Trevligt att få vara med om er lördagssupé och njuta av vackra bilder. Vi lever i jämförelse mer spartanskt eftersom Musikantamaken (MM) är vegetarian och jag inte gillar att laga mat...



Ler när jag läser att du inte kan dricka mer än ett glas vin utan att det känns dagen efter. Har helt lagt av med alkhohol tyvärr, eftersom det sätter sina spår direkt på detta sätt.



Håller med dig om att mellansnacket i Mellon (heter så numera om man vill vara "inne" :-)) är pinsamt. Annars ser jag mest, som den musiker jag är, på MF för att kunna vara med i den eventuella diskussionen efteråt. Lustigt denna gång var att den ena melodin som jag var absolut säker på skulle åka ut med en gång, gick direkt till finalen!

2011-02-27 @ 11:21:16
URL: http://Musikanta.blogspot.com
Postat av: Herta

Här la vi inget engagemang på Melodifestivalen heller. Tror förresten jag provat den där flaskan, gott vill jag minnas.

2011-02-27 @ 11:34:30
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: kicki

Oj vilken smaskig mat du bjuder oss på...har också provat ekologiskt vin och det är faktiskt bättre, mot huvudvärk...jag kan absolut inte dricka rött annars. Ha nu en fin söndag...skickar en kram

2011-02-27 @ 11:43:59
URL: http://blogg.vf.se/kicki
Postat av: Gunvor

Ni skulle kollat tvåan i stället - en fantastisk barockopera.

2011-02-27 @ 14:03:42
Postat av: Ailas

Trevligt, på något sätt får man kompensera underhållningsbristen och ni gjorde det mycket klokt. Själv var jag på stans bästa thairestaurang med son, sonhustru och hennes föräldrar. Mycket trevlig kväll, där vi själva skötte underhållningen.

2011-02-27 @ 14:48:48
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Trolda

Ser ut som en god middag det där! :) Och håller med dig helt angående melodifestivalen - det är väl den sämsta någonsin!? Har försökt tittat på ett program men det var riktigt dåligt tycker jag. KANSKE kollar på "finalen", men överlever definitivt utan också! ;-)



Trolda - godkväll! =D

2011-02-27 @ 20:20:07
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Veiken

Vilken mumsig mat! Det behövs när Melodifestivalen inte är på topp och det är snällt sagt om Melodifestivalen.

Kul att du tittade in på min blogg! :)

2011-02-27 @ 20:57:57
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: mia

Har oxå haft stora problem med vin o huvudvärk ! Fick tips om att ta en reseptfri allergitablett innan vinet. Det är ofarligt (har frågat läkare) Sen dess kan jag ta ett par glas vin o slippa huvudvärken :)

2011-02-27 @ 22:51:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback