Mår dåligt ...

... gör sjuksköterskan ( sjukskötaren!),  som genom att neka en svårt sjuk man ambulanstransport, orsakade mannens död.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2416031/efter-emil-linnells-dod-sjukskoterskan-mar-daligt

Jag tycker nog ändå att det är bra att han mår dåligt. Det innebär att det finns hopp för honom, om han inser sina begränsningar och att han har, inte bara vid det här tillfället utan också tidigare, uppträtt nonchalant och med fel attityd mot hjälpsökande. Om det finns en insikt där, så finns också hopp om bättring.  

Det var den rent moraliska aspekten.

Sen finns det som vanligt en rent juridisk aspekt också och den kanske vill ge, åtminstone en del av skulden till  arbetsgivaren som eventuellt varit otydlig i sina anvisningar om vad som gäller för de anställda på SOS Alarm. Den som överlever ¨får se.

Kommentarer
Postat av: anne

Det där är ju en snudd på omöjlig situation. Hur ska man i telefon kunna göra en vettig bedömning av en persons behov av akut sjukvård? Du ska inte bara kunna göra en tolkning av vad patienten (sannolikt lekman) säger, du ska också kunna få fram vad han/hon INTE säger för att han/hon inte förstår att det tillhör den viktiga informationen.



Nope, inte ett jobb jag skulle vilja ha. Man kan ju inte som skicka ambulans till alla. Jag hade nog fått sparken efter dag 1.

Postat av: Selma

Jag skulle heller inte vara lämplig. Jag skulle vara så rädd att jag skulle skicka ambulanser till snoriga 2-åringar och människor som hade slut på ägg i kylskåpet för säkerhets skull.

2011-04-27 @ 07:59:54
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Herta

Jag tror att en kompetent person efter att ha jobbat en längre tid kan bedöma, och skall kunna göra detta. Det ingår i tjänsteuppdraget. Är man det minsta osäker måste problemenn utredas vidare innan de kan avslås med alvedon el liknande.

2011-04-27 @ 10:05:43
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Annaa M

Sjuksköterska är beteckningen på legitimationsyrket sjuksköterska, oavsett kön. Yrkesbeteckningen skötare används bara inom psykiatrin och är en lägre utbildning än sjuksköterskeutbildningen. I finlandssvenskan finns ordet sjukskötare, men inte i svenskan.



Personen i fråga var alltså manlig sjuksköterska.

2011-04-28 @ 01:06:11
URL: http://annaama.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback