Hockeymeny à la Kathrine!

Så här fjäskade jag för min blåslagne gubbe med smarrig mat till finalmatchen i hockey.

Förrätt Crabfish Kathrine:

I botten på en gratängform:

1 pkt crabfish 250 g ungefär, delade
1 purjolök skivad fräst i olja
1 pkt djupfryst dill hackad eller motsv. färsk


Rör ihop och häll sedan över:

4 ägg (jag silar bort snoddarna och tar alltså 5 ägg)
2 dl tunn grädde (el motsv sojaprodukt)
2 dl gräddfil (el motsv sojaprodukt)
finhackad vitlök efter smak
salt o peppar

175 grader i 30 -40 minuter

Absolut tillbehör är citron i klyftor så det går att krama över

Som  förrätt ett rosenbröd till

Som varmrätt serveras med kokt potatis ev pressad och en sås creme fraich + ishavsrom, (pricksås) en burk av -varje blandas.


Vi åt alltså crabfishen som förrätt i kväll, blir som en smakrik äggstanning.


Vår varmrätt var fläskkotletter i gratängform:

Lägg i botten på en gratängform

4 fläskkotletter benfria ( eller en fläskfile i skivor). Jag kryddade på dem med örtsalt, timjan, peppar direkt både över och under. Men de ska vara råa och obrynta, smaken från kryddor och sås ska gå in.
Hackad lök efter smak
Finhackad vitlök, massor
Ost från grekisk sallads¨påse som råkade ha blivit över från i förrgår, strödde jag över kotletterna också; bra blev det.
Skulle ha kunnat vara äpplen i skivor också tror jag men det hade jag inte.
Skulle nog också ha kunnat vara skivade tomater.
Skulle nog också kunnat vara lite senap på.
Tja egentligen nästan vad som helst som råkar finnas i kylskåpet.

Häll över en blandning av

2,5 dl grädde ( el motsvarande sojaprodukt)
2 dl creme fraiche (el motsv soja)
1/2 dl soja (glutenfri)
1 tsk Samabal Oelek

I ugnen c:a 1 timme på 200 grader (men jag hade nog 5 kvart eftersom jag valde kotletter istället för filé och de blev suveränt möra). Man kan röra om ibland om man vill undvika skinnig ovansida, eller helt enkelt strö på ost och satsa på en snygg brynt. 

Sen blev det dessert modell barn:
Vaniljglass med hemgjord chokladsås (lika delar vatten, kakao, socker och en rejäl nypa salt)
och skivad banan. Kunde ha varit vispad grädde till också men det orkade jag inte idag.

Avslut dubbel espresso och chokladbit.


GRATTIS FÄRJESTAD TILL SEGERN FÖRRESTEN!

Nu blev det lite mer rättvist i alla fall. Skellefteå var ju egentligen bra idag och borde kanske ha vunnit, men de vann ganska orättfärdigt en av de andra finalmatcherna så nu kan det väl vara utjämnat.


Det här receptet fick jag alltså av kolllega på jobbet. Vi är så där ett femiotal anställda och delar på ett litet matbord för fyra. Idag trängdes vi fem pers där på en gång och vi pratade omväxlande mat, reningsverk av olika slag och ruttna ägg och en del annat ´mer eller mindre aptitligt. En del av oss är oerhört förhärdade, inte jag dock! Jag är flåmaga. Men jag står ut med det, för de är så himla mysiga allihop! 





Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Vad otroligt gott det lät. En riktig festmeny=D

Postat av: Herta

Vilken meny en vanlig tisdagskväll. Fast det var det ju inte för Er förståss.

2011-04-13 @ 09:31:13
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: vania

Tack för det goda reseptet på carabbfich jag gjorde det i går kväll, skall även göra den andra rätten en annan gång trevlig helg hälsa gubben god bättring.

2011-04-16 @ 10:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback