Receptbok ...

... för mig själv är bloggen också. Nu kommer recept till den egna samlingen, att komma ihåg.
Vi var i Harnäs och åt goooood älg i kväll och i trevligt sällskap! Vi tackar värdparet!

Man delar älgen i mindre bitar, bryner dem, lägger i gryta med en flaska rött vin någon grönsak och kryddor (var försiktig med salt!), låt koka i tre timmar. Servera med kokt potatis, varm rödkål (god till vilt!). I det här huset äter man ofta salladen före som förrätt, inte till maten som vi är vana! Detta funkar förstås på annat viltkött också, typ rådjur, vildsvin osv för delar av djuret som man inte kan göra stek av eller som är lämpligt för malning.




Kommentarer
Postat av: Suss

Det låter väldigt gott, nu fattas bara älgen.....:-(

Postat av: Inga M

Suss: Asch, det funkar nog med en seg ko också! ;-)

2010-01-17 @ 23:37:54
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Enkelt och gott, låter det som!



Det här med, som du skriver, att använda bloggen som egna receptboken är ingen dum idé.

2010-01-18 @ 07:07:29
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: kicki

Grön Ko, där stannar vi alltid och tar en fika när vi åker förbi, det jobbar en kvinna här från byn där.

Hockeyn slutade 5-2, och det var en superbra match, de har verkligen fått nytt liv igen och det är nu gamla FBK på isen...

Ha en fin dag...jag är verkligen glad över min kimono...kram

2010-01-18 @ 07:56:45
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: Hannele på Hisingen

Älg äter vi sällan, fast det finns i affären..

2010-01-18 @ 17:06:07
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Lena

Grön ko i Värmlandsbro, dit vill jag åka! Vilket fint koncept de har.

Vilken del av älgen lägger du i grytan?

2010-01-18 @ 18:33:53
Postat av: Inga M

Alla: Aha Kicki, Du har redan hittat hit! Roligt med Färjestads uppryckning. Matchen vi såg under julhelgen var sorglig, ingen vågade gå in framför mål med pucken.



Det skulle nog kunna gå att lägga i även bitar från framdelen och de är lite bättre men jag använder gärna såna där mindre men köttiga bitar från bakdelen, såna som blir över när man skär ut större stekar. Det får ju gärna vara lite ben med också, men inte för mycket. En fransyska är alltid användbar delad i mindre bitar. Senor måste dock bort oavsett vilken köttdetalj som används.

2010-01-18 @ 18:55:49
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

HAHAHAHAAA!!! Inga, har du tänkt på vad du skrivit???

"Man delar älgen i mindre bitar"!!!!



Väldigt svårt att få ner en hel älg i grytan annars!!! Hahahahaaaa...Det var roligt.:)

2010-01-18 @ 19:25:06
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Du anar inte hur stora grytor det finns! ;-)

2010-01-18 @ 20:40:44
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Thalina

Hahaha Kom att tänka på Kajsa Wargs kokbok.Man tager ett stycke älg m.m. Men älgkött är gott och jag äter det någon gång varje år.ha det gott kram Thalina

2010-01-19 @ 18:22:55
URL: http://thalina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback