Bra text från en blogg om vargjakt!

Det är Erik Evestams blogg som citeras här nedan. Han har gjort ett bra inlägg i debatten om vargjakten. Värt att läsa! Han refererar bl.a. Mikael Karlssons märkligt okänsliga ståndpunkt i frågan. Mikael Karlsson, SNF,  arbetar hårt på rovdjurens undergång utan att begripa det själv.

"Mikael Karlsson är årets första museieväktare

Jägarkåren var snabb och effektiv i att avsluta den första vargjakten. Lika snabba var dock kritikerna. Jakten hade bedrivits på fel sätt, den hade gått för fort och nu ska alltihop anmälas till EU.
I radion möttes miljöminister Andreas Carlgren och SNF:s ordförande Mikael Karlsson och den sistnämnde demonstrerade sitt öppna förakt för de som lever i vargreviren. Han menade att det är fullständigt irrelevant att i den politiska processen ta hänsyn till deras åsikter.
Det är den typen av åsikter som gör att rovdjurspolitiken har så förtvivlat svårt att nå folkets förståelse.

Vargen har varit fredad sedan 1966 och då var den i stort sett utrotad. Till Värmland kom den 1983, men först i början på 1990-talet började stammen växa i antal. På mindre än 20 år har den gått från tio djur till över 200. Riksdagens etappmål är uppnått och den delen av politiken kan därför beskrivas som framgångsrik.
De vars liv och verksamheter påverkats av vargen har avkrävts en respekt för lagen, däremot har vargvännerna aldrig på motsvarande sätt respekterat de berördas åsikter.
Nu är dock politiken ändrad med ett antal nya ingredienser som både ökar förståelsen och bevarar vargstammen. Politiken är inte längre enögd - och det irriterar Mikael Karlsson.
Han ingår i den alltför stora grupp människor som vill bevara landsbygden som ett museum, ett tittskåp för turister och byråkrater där så lite som möjligt ska förändras.
Därför utnämner jag honom till januari månads museieväktare."

slut citat Erik Evestams blogg! Han skriver mer kloka saker så gå gärna in och läs!

Kommentarer
Postat av: Lena

Mikael Karlsson och SNF utmärks tyvärr även av att se saker i ett mycket snävt och verklighetsfrämmande perspektiv. Vargarna är ett exempel. Ett annat är SNF´s okunniga syn på kossor, som de stora metanrapande miljöfarorna. Att äta kött blir svartlistat. Kött som kött? Okunnigheten hos SNF är skrämmande. Man gör ingen som helst skillnad på nötkött som transporterats i en obruten fryskedja från Sydamerika, soyauppfött inomhus på svenska gårdar, naturbeteskött eller KRAV-kött från t.ex www.gronagardar.se i Bohuslän. Man rekommenderar gris och fågel, som föds upp på människomat i en svältande värld eller vegetabilier som transporterats från södra halvklotet.



WWF redovisar, enligt TV 4, inte Nils Dalhbecks Stiftelse för allmogeraser och får bötesföreläggande av länsstyrelsen



Djurens Vänner i Borås får djurförbud för att man avlivar inlämnade katter på ett otillåtet sätt.



SNF agerar enögt och populistiskt i en rad av viktiga frågor.



Deppigt värre!

2010-01-07 @ 17:57:25
Postat av: Inga M

Lena: Jag skulle gärna ta del av mer runt WWFs redovisningar. De bedriver sin verksamhet i stiftelseform och det betyder att vi kan inte ta reda på hur mycket pengar man hanterar och hur mycket som går till de, så vitt jag vet, två privatpersoner som äger den, bosatta i USA.



Det är lätt att köpa billiga mediapoäng på allmänhetens okunnighet i enskilda frågor och man hanterar verkligen jättemycket pengar. Nya varianter dyker upp hela tiden för att få vara med och dela kakan som bildas av vårt dåliga samvete. Detta med att "adopotera" hundar som fötts upp under vidriga former är väl den senaste flugan. Adoptionen kostar dock en hel del pengar!



Det är synd för vi behöver verkligen de här resurserna till seriöst arbete till naturens och djurens väl.

2010-01-07 @ 18:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback