Det stora lokalkriget ...

... utbryter vid varje läsårsskifte på min skola. Vi har alltså inte lokaler som räcker till sammantaget för vår verksamhet och det finns inget som egentligen är byggt för  särskola, träningsskola och / eller några av våra fritis, utan det har blivit lite provisoriskt här och där. Och för all del inget som är byggt för skolan  heller så som den fungerar idag. Men alltså framför allt så räcker utrymmena inte till. Det betyder att varje år utbryter det stora lokalkriget och klasser / grupper / lärare flyttar omkring beroende på just det årets behov. Flera verksamheter tvingas dela lokal trots att de inte borde det. Till och med rektorer måste dela arbetsrum.

Nu har man uppifrån i kommunen aviserat att man tänker sig  att vi ska få en mer permanent lösning på lokalbristen om ett par år. Det är vi tacksamma för. Det här med provisorier och moduler funkar inte på sikt.

Kommentarer
Postat av: anne

Ska det verkligen vara så här???



Man glömmer bort barnen och människorna vilkas arbetsmiljö detta är!



Morr! säger jag bara.

Postat av: Lotten

I år blir det tydligen lokalkrig hos oss också. Att dotterns årskurs, fyrorna som de slår ihop (tre blir två) som kompensation ibland delas i halvklass och då behöver extra utrymme har tydligen väckt ont blod hos vissa föräldrar till barn i andra klasser. Håhåjaja...

Eftersom barnkullarna varierar så mycket så förstår jag att det blir ett pussel. Men ändå...

2010-08-20 @ 10:40:25
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Mia

Ja, något måste göras... för yta för personal och elever är viktigt. Finns inte grunden för bra verksamhet så blir verksamheten lidande, utan tvekan.

2010-08-21 @ 10:59:17
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback