Torka trattisar ...

har jag fått massor av tips om de senaste dagarna, både på bloggen och irl:

- Först ska de rensas och sköljas förstås och få rinna av i durkslag.

-Man ska gärna dela dem, då torkar de fortare. Och det gör man enkelt efter en dags torkning genom att ta tag i tratten och dra isär. Då delar sig foten också hela vägen ner. Det sas att man ska göra så med de största men jag gör det med alla för jag ser att det ser ut som om de finns något smutsigt i en del. Och det vill jag ta bort.

- Det kan ta någon vecka innan de är helt torra och man kan lägga dem i en burk

- Bästa torken får man om man lägger dem på en myggnätsram, då blir det luftigt under också.

- De ska torkas inne.

.- Jag har dem än så länge på tidning som jag byter minst en gång om dagen. På tidningen lägger pjoskiga jag oblekt hushållspapper eftersom jag inbillar mig att trycksvärtan är giftig och att svampar suger åt sig allt gift som kommer i deras väg.




EFTER en och en halv vecka.


Kommentarer
Postat av: anne

Du ser ut att ha en utmärkt metod för det där!



Sv. Visst är det konstigt att det inte finns svenska äpplen i alla butiker! Äpplen från Österlen är något helt outstanding, det är något med jordmånen, vindarna och landskapet!

Postat av: Inga M

Anne: Det var första gången jag torkade trattisar. Jag har verkligen letat efter svenska äpplen men här finns de inte.

2009-09-17 @ 05:17:02
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Helena

Har aldrig nånsin sköljt svampar. Varför? Jag brukar också torak på tidning som jag byter ofta o början. Funkar på alla svamp!

2009-09-17 @ 19:17:03
URL: http://gutta.blogg.se/
Postat av: Inga M

Helena: Jag sköljer nog gärna bär och svamp och kött innan det hamnar i frysen eller som nu, torkas. Jag vill gärna få¨bort eventuella mossrester och jordrester och så eller älgkiss. Ha ha....!

2009-09-17 @ 22:39:42
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marek R.

diese Pilze kenne ich nicht--wie schmecken sie denn, kann mann sie braten ? --wie ist der name auf schwedisch ?

2009-09-20 @ 22:59:32
Postat av: Inga M

Marek: Trattkantareller nennen wir die auf schwedisch. Mann kann Trattkantarellen auch braten aber wir machen öfter Pilzesuppe oder als Kreute in Sause.

2009-09-21 @ 06:49:00
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback