Vargjakt...

... ska jägarna lära sig nu. Det blir en kurs i Årjäng och intresserade kan anmäla sig till Roland, annons finns i Nordmarksbygden tror jag. En hel del har redan ringt eller messat.

Det blir ett möte i Årjäng om vargjaktsbesluten den 14:e december på Travmuseet, men till det är det ingen anmälan. Dit är alla intresserade välkomna.  Då borde allt vara klart hur det ska gå till. På tisdag ska Roland till Öster Malma på ett seminarium i frågan och sedan ska han till länsstyrelsen i Värmland för vidare information om hur det ska gå till och vad som gäller. Än så länge är inte antalet som ska skjutas klart och inte hur de ska fördelas i landet. Kanske 30 i hela Sverige för att hålla de stipulerade 210 vargarna efter jakten fram till föryngringen i vår? Värmland är ju vargtätt, liksom Dalarna. Kanske får man 10 var i de länen och resten fördelat på övriga Sveriges län? Än så länge är det spekulationer och funderingar tror jag.

Årjäng är nog för närvarande inte värst drabbat. Det finns vargar i gamla Glaskogsreviret norr om E18 och så är Lennartsforstrakten berört av ett revir som går längre ner.

Imorgon skriver jag om Climategate igen, kanske om julskyltning i Årjäng och kanske mer bilder från Jägartorpet om jag hinner. Tja och så kanske om min egen födelsedag förstås som det är i morgon, måndag. Men jag kommer inte att fira i morgon. Vi firade idag med äting på hotellet som gubben bjöd på när vi var på julskyltning. Och så köpte vi en sån där ryggmassagegrej som man lägger på stolen till oss bägge två som födelsedagspresent. Den är suverän! Närmaste kollegan är i Ullared i morgon så hon har vikarie; Gun. Vi får se vad hon kommer hem med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback