Sation minneskort - adapter


Så här fyndigt fungerar micro SD kortet. Det sitter alltså ett litet kort i telefonen. När jag vill föra över bilder från telefonen till datorn så sätter jag kortet i den här adaptern och så sätter jag in den i datorn. Funkar jättebra. Men inte så sällan skickar jag istället bilderna direkt till min epostadressen. Det går också snabbt och enkelt.

Vad som inte funkar så bra är ett moment i bildbläddringen. Man kan alltså bläddra på touchskärmen bland de bilder som finns sparade. Det bläddrandet funkar bra när man väl lärt sig rätt tryck och att man kan stoppa rullandet med att bara sätta fingret på skärmen, annars rullar det liksom iväg en bit. Men det är alldeles för lätt att få en bild till bakgrund ofrivilligt. Det har redan hänt tre gånger nu på den korta tid jag har haft kameran och varje gång har jag ett bestyr att få bort bilden eftersom jag glömmer bort hur man gör.

Något som också är lite synd  är att när batteriet börjar ta slut så blir telefonen helt förvirrad. Det vore bättre att den på något vis stängde av sig eller varnade. Nu tappar telefonen bara manöverförmågan och kan få fram vilka sidor som helst,  den blir olydig helt enkelt. Och eftersom den måste laddas i princip varje natt så kan det hända om man glömmer bort det. Den stora skärmen är energikrävande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback