Pandemic Studios ...

... speltillverkaren (Mercenaries,  Star Wars tror jag osv),  LA-sonens arbetsplats under 6 år i LA, USA stängde igår och tömdes i stort sett på en dag på tvåhundra anställda.  När anställda lämnar en speltillverkararbetsplats  går det alltid mycket snabbt och effektivt tydligen, oavsett om det gäller en person eller 200. Det verkar som om man  är rädd att någon annars ska hinna  komma in i systemen och förstöra något.

Rykten har funnits ett par dagar i tidningar men det gick väldigt fort och i USA är det möjligt att gå snabbt fram även om man betalar ut några månadslöner efter uppsägningen. Electronic Arts som är ägare ska strukturera om sin verksamhet, säga upp 1500 anställda över hela världen och man har köpt upp ett företag, Playfish,  för bortåt  3 miljarder enligt uppgift i tidningar. Man räknar med att minska sin produktion från c:a 50 spel per år till c:a 30 kan man läsa. EA är i grunden ett mycket rikt företag men har visat dåliga kvartalssiffror bl.a. pga köpet, enligt artiklar i media. Vi håller tummarna att DICE i Stockholm ska få fortsätta som förut förstås eftersom sonen och hans fru jobbar där. Och det ser ljust ut eftersom det går bra för DICE och man har en effektiv spelutveckling. 

De som gör spel jobbar i en internationell verksamhet och kan arbeta i stort sett var som helst i världen. Det finns gott hopp om att de gamla arbetskamraterna får jobb på annat håll. Själva branschen har klarat sig hyfsat genom den ekonomiska krisen. Kanske är det dataspel som folk sysslar med när de blir arbetslösa?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback