Oskars underliga jakttur!


Med hjälp av GPS kan man se precis var hunden har jagat = det röda strecket.

Oskar skulle jaga rådjur var det tänkt men han hittade  älg istället, ko med en kalv, och drev för fullt på dem. Det var ute på Egenäs bredvid Hästöna. Älgarna hävde sig i vattnet, Östra Silen, för att simma mot Hästöna och Oskar med dödsförakt i efter! Han jagade alltså älg simmande och fortfarande drivande, fast man kunde höra på skallet att det kluckade ibland. :-))

Han gick i vattnet där det röda strecket är överst. Sedan tappade han orienteringen lite och  simmade fram och tillbaka efter vittringen. Där strecket blir rakare igen neråt så får han antagligen synkontakt med älgarna när de går upp på land. Men till slut ger han upp halvvägs ut till ön och simmar raka vägen tillbaka igen. Sammanlagt simmade han ungefär 100 meter.

Han ska alltså jaga rådjur är det tänkt. Små hundar som taxar ska inte jaga älg, de är alldeles för små för att hinna undan om älgen gör ett utfall. Och han borde inte vara så modig heller utan hålla sig till blygsammare villebråd.

Det är roligt med hundliv, man upphör aldrig att överraskas.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Vilken liten "luring" till vovve...;-) Får väl bli FLYTVÄST på honom nästa gång...;-) rummet i sin helhet KOMMER - måste bara bli FÄRDIGT först...=D



Trolda - godmorgon!

Postat av: margit

Gomorron Inga! Ser att"du är uppe med tuppen du"...vi har alltid varit uppe länge och när Lasse jobbade fram till jini så hade vi alltid mobilen på väckning 6.15..men inte nu...så skönt. Idag rinde mobilen 8.30...skönt.

Det var ett trevligt inlägg...barnet o teckningen. Den var bra!

Ja jag har inte hört att dom nån annanstans gett BÅDA sprutorna visd samma tillfälle... men det är ju att "spara på resurserna.."

Kram!! Ha en fin/bra dag!

2009-11-24 @ 09:17:20
URL: http://margitholm.blogg.se/
Postat av: Lena

Sådan matte - sådan hund!

2009-11-24 @ 09:58:31
Postat av: Suss

Oj, vad roligt och intressant. Jag önskar ibland att jag vetat var katten haft sin gång. Han kom in med de mest underliga saker i pälsen ibland och då var han ändå korthårskatt.

Vilken kaxig liten tax!

2009-11-24 @ 11:20:50
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Mia

haha.... och tänk vad tekniken bjuder på trevliga överraskningar! Ibland kollar jag min GPS när jag fått leta mer än vanligt efter en cache... och då kan det se ut på liknande sätt! Fast inte ute i Vättern i alla fall... :-)

2009-11-24 @ 22:56:30
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback