Fars dag 2009

Det blev en lugn dag. Min present till Gubben var ett litet paket med kvalitetschoklad från Valdemarsudde. Sen var också en trerätters och tårta presenter.

Det har varit roligt att laga mat under den här helgen.

Idag blev det alltså först sparrissoppa gjord på frysta nederdelar av sparrisen som vi köpte i Tyskland i våras. Sparrisen är skalad förstås, sen skivas den i tunna skivor, kokas i buljong några minuter. Sen tar jag upp en del av sparrisbitarna, mixar resten, lägger tillbaka bitarna, häller i grädde, (sojagrädde till mig). Det blir jättegott och ganska enkelt, utom skalningen, men den var ju redan gjord.

Sen blev det älgfilé med lök, kantareller, gröna bönor, gelé och potatis.

Till avslutning en dessert bestående av romlagda ljumma russin (Strohrom), vaniljglass och vispgrädde.

Tårtor kan jag bara inte göra och jag brukar inte ge mig in på det eftersom jag har en svärmor som är tårtspecialist. Men nu ville jag testa en variant. Det blir inte vackert när jag dekorerar tårtor eller slår in paket men det är ändå roligt att visa hur den blev för smaken var ok tror jag:



Marängbottnar två stycken, mellanlägg lemoncurd blandad med sojavisp, ovanpå vanlig vispgrädde på halva ( till Roland) lemoncurdblandningen (till mig), en massa kakao strösslad ovanpå genom silen, och så tätt med jordgubbar. Vi har nästan mumsat i oss den under dagen. Och det är nog tur för jag tror inte den kommer att vara bra imorgon.

Barnen  har ringt och gratulerat fadren.  Här är mms från dotter och barnbarn. Det ser ut att vara kylslaget uppe i Umeå.


De blev alltså en tur till Ersta julmarknad men innan dess jagade vi rådjur en stund. Men Oskar bara vimsade så det blev inget. Däremot fick vi sms från L i Karlstad som nedlagt 4 idag om vi fattade rätt. Det är bara att gratulera.

Min fars grav är långt härifrån men jag blev jätteglad när jag fick ett mail från Suss där hon berättar att hon satt en ljus där också när hon besökte sina föräldrars grav.

Sjukanmälningarna duggar in nu. Min närmaste kollega hostar fortfarande väldigt illa och kommer inte imorgon heller och fler barn i klassen är sjuka.

Kommentarer
Postat av: ingrid

Vilken husmor du blivit!!!Såg och lät gott ut, vi har firat med bacillerna vi, ville inte att barnen skulle komma, men risk för att bli sjuka....Kommer ihåg sen ifjol vad du tyckte om paket in slagning...Inte kul med fler sjuka, hoppas av hela mitt hjärta att du sak klara dig!!!Hörs i morgon. Kram

2009-11-08 @ 22:14:55
Postat av: anne

Jag fick ingen tårta idag, inte maken heller, vi får ta det en annan dag! :)

Postat av: Ailas

Oj, nu tvingade du mig till en nattmacka efter den underbara menyn. :) Jag som inget behövde... Måste absolut testa den där sparrissoppan, tack för tipset!



Vi har också problem med frånvaro, både hos personalen och eleverna. Vet dock inte i vilken omfattning det handlar om den omtalade influensan.

2009-11-08 @ 23:44:39
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Marianne

Den tårtan såg ju jättegod ut.

2009-11-09 @ 22:28:02
URL: http://www.lindansarn.blogspot.com
Postat av: Suss

Det är inte utan att det märks att du är uppvuxen "i ett jordgubbsland". Önskar jag varit där och fått ta del av den halvan där det fanns lemon curd, det är en av mina passioner!

2009-11-09 @ 23:31:59
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback