Agenda

Vi kom hem i går kväll efter två dagar på Öster Malma. Det är Jägareförbundets kansli, kursgård, utbildningsplats osv och ligger i Sörmland. Gubben var där för att tillsammans med några andra grubbla på hur vargjakten ska gå till nu framöver. Jägareförbundet har ju ett statligt uppdrag att planera för och utbilda för jakten i Sverige. Jag var där för att bara vara lat. Man har fått till ett hyfsat bra boende till marknadsmässigt pris, men det är värt pengarna  tycker jag. Restaurangen är absolut prisvärd och har en viltprofil förstås. Önskar att jag kunde åka dit på julmarknaden men då är det svårt att få boende.

På hemvägen blev det tillsyn av anhörigs grav inför vintern och mellanlandning på IKEA för inköp av skåp till källaren för att förvara alla laddningsbara apparater som vi har. Det blev ett Billyskåp.

Vid hemkomsten åkte vi runt med amaryllisar till mor, svärmor och en konvalecent. Det är ju snart advent och amaryllistid.

Den här helgen blir också lugn utan stora utsvävningar. Gubben som har svår jaktabstinens efter två dagars innesittande, jagar hare idag lördag med T i Deje och jag tror de är här på Liane någonstans. Det blir hare om inte Jazz väljer räv förstås igen. Kanske rådjursjakt på eftermiddagen med Oskar, taxen. Jag ska pyssla om huset, tvätten och kanske gå med Oskar, gillar att ha blanka dagar utan förpliktelser.

Kommentarer
Postat av: anne

Sv. French toast är som fattiga riddare ungefär, bröd doppat i ägg-mjölkblandning och sedan stekt i stekpanna. Lönnsirap till det.



Och ang frukostvanor...Man lär om sig efter ett antal år med en amerikan. Eller rättare sagt, jag lärde om mig ganska snabbt när vi bodde i Chicago; "hash browns, eggs sunny side up and onion bagle toasted with butter" var en av de fraser jag lärde mig absolut flytande på äkta chicagomål, eftersom min skandinavisk/brittiskaaccent inte alls fungerade. Sedan har jag blivit tagen för chicagoit av andra amerikaner...Lättlärd. Eller så är jag bara en språklig härmapa! :)

Postat av: anne

Går det bra för Jazz i skogen nu? Han har inte ont eller några sviter alls?

2009-11-14 @ 19:51:42
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Roligt att Du trivdes på Öster Malma. Nyköpings kommun har haft avtal med dem tidigare avseende konferenser mm. Jag har varit där flera gånger, ätit gott, jobbatr och haft trevligt. Vilken mat förresten. Jag har aldrig varit på deras julmarknad.

2009-11-14 @ 20:10:10
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Aha då förstår jag vad det handlar om, men det låter mäktigt som frukost så där vid 7-tiden på morgonen. Eller man kanske äter senare?



DEt går bra för Jazz i skogen, han tycks inte ha några men av de avskurna böjsenorna på benet. Fast han har inte fått tillbaka sin kondition än och blir rätt trött.



Herta: Kan jag tänka mig att man hyr ut även till andra än medlemmar. Vi fick en gravad älgfilé som var kanon. Jag köpte viltkokboken från stället.

2009-11-15 @ 01:22:12
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback