Repressiv tolerans om rovdjur...

...kanske man kan kalla medias vanligaste sätt att hantera rovdjursproblematiken. På vanlig svenska skulle man säga att det handlar om konsten att tiga ihjäl något.

Många är upprörda över Carlgrens förslag till rovdjursförvaltning. Många har säkert hört av sig till media i ärendet, det är jag övertygad om. Vi har skickat insändare till lokalpressen och till riksmedia, men i stort sett förgäves.

Idag tog i alla fall Svd in en
insändare i ärendet. En får tacke! Ett lovvärt undantag! Någon tidning vågar gå mot strömmen.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Vad är det för hat du har mot rovdjur?

2009-03-06 @ 04:54:13
Postat av: Inga M

Jag hatar inte rovdjur. Rovdjuren beter sig så som de är genetiskt och biologiskt programmerade att göra och visst är vargen på många sätt ett tjusigt djur.



Men jag hatar rätt ofta bristen på förståelse för de problem som rovdjuren ställer till med. Det handlar inte i grunden om attitydproblem hos de berörda, även om det så småingom även kan bli det.



Det innebär en del rätt knepiga vardagsbekymmer för de människor som tvingas leva i ett vargrevir. Det som gör att just vargen orskar problem är främst att den är ett flockdjur, det blir många av dem på ett begränsat område, speciellt med tanke på den höga reproduktionsförmågan. Den som inte bor i ett vargrevir har svårt att föreställa sig hur det är att försöka vara fårägare, hundägare, jägare, förälder, skogsarbetare, markägare, bärplockare i ett sånt område. Men de problemen är inte rovdjurens fel, det är en klantig rovdjurspolitiks fel. En rovdjurspolitik som i stort sett enbart tar biologiska hänsyn, inte mänskliga.



Postat av: LL

Inte förrän nu i morse hann jag läsa gårdagens SvD. Rolands insändare är i pappersupplagan väldigt fin, den är dagens synpunkt med paradplats överst på sidan, 5 spalter och illustrerad med en bild av en spårstämpel i snö. Redaktionen inbjuder också i direkt anslutning till att kommentera insändaren på svd.se/synpunkt

Svd har förstått att vikten av att regeringen fattar beslut nu och inte bara tillåter att vargarna får bli hur många som helst. Kanonbra!

2009-03-06 @ 10:59:45
Postat av: Inga M

LL: Vi har inte haft möjlighet att se tidningen alls. Roligt om det var snyggt uppslaget med någon bild så. Det skulle glädja mig om åtminstone en rikstidning ser sansat på rovdjursfrågan. Men jag väljer att inte göra mig några illusioner.



2009-03-06 @ 15:49:30
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: kicki

Peter säger att han läst i Vf idag ang vargpolitiken..

Ha en fin helg, kramen

2009-03-06 @ 17:11:10
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: Inga M

Kicki: Ja, där stod några rader om protesterna idag.

2009-03-06 @ 17:42:28
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback