Janne Josefsson och lodjursjakt!!!

Jag tycker inte om Janne Josefsson eller hans sätt att göra tv-program. Det handlar väldigt lite om journalistik, nästan bara om sensationsmakeri. De personer och företeelser som ska halshuggas i hans "show" (För det får man nog kalla det! Det liknar ju mer medial avrättning än ambition att belysa svåra ämnen!)  ställs medvetet i situationer där de är försvarslösa.

I kväll tas
fällfångst på lodjur upp. Jag kan inget om fällfångst och jag har aldrig varit med om det. Vi har en god vän som har fångat lodjur i fälla några gånger. Han har en larmanordning kopplad till sin mobiltelefon så han kan avliva djuret omedelbart när det gått i fälla. Det finns strikta bestämmelser för hur ofta man måste se till en fälla så att djuret inte ska utsättas för onödigt lidande; minst en gång per dygn.

Nu antar jag att den här jaktformen  ska halshuggas medialt av Uppdrag granskning i kväll. Jägareförbundet försvarar den här jaktformen. Man hade velat ha med Gunnar Glöersen eller Torsten Mörner, båda är mycket kunniga i frågorna både praktiskt och teoretiskt. Dessutom är båda mediavana och vana att agera offentligt i sammanhang där de blir utsatta för direkta påhopp. Torsten Mörner är veterinär, jobbar dessutom på SVA och är den som undersöker döda lodjur som kommer in dit. Han är nog i särklass den i Sverige som kan mest om hur lodjur påverkas av fällfångst, både som veterinär och jägare.

Men de får alltså inte vara med. Inte de duktigaste och mest talkunniga personerna. Uppdrag granskning valde istället en annan person att försvara fällfångsten, en person som säkert är duktig på sitt sätt, men som inte har mediavana.

Det är så här man arbetar när man arrangerar sina "shower" på Uppdrag granskning.  Och som förklaring på varför den ena sidan i debatten inte får välja sina bästa experter så svarar man bara lakoniskt att så blir det ibland (!??).

Så blir det inte ibland, så blir det alltid på Uppdrag granskning!

Uppdaterat: Det gick riktigt bra i alla fall och jägarsidan tror jag fick de mesta poängen i den här debatten. Det var sakligt och bra framfört; de argument som förklarade och försvarade fällfångsten. Janne J lät lite irriterad över att det inte gick hans väg så som han hade tänkt sig.

Kommentarer
Postat av: Suss

HÅLLER MED, Jag har ALDRIG tyckt om honom och det sätt han framför sina sensationsprogram på. Det har hänt ett par gånger att jag vetat om bakgrunden och som han sen gått på har det blivit något helt annat i programmet.

Bojkotta Josefsson ! ! ! ! !

Postat av: Inga M

Jag har varit riktigt skeptisk till honom sedan han höll på och hängde ut ett socialnämndsledamöter och anställda i uppmärksammade fall med omhändertagande av barn. Det handlar alltså om tjänstemän och förtroendevalda som inte kan försvara sina beslut alls pga tystnadsplikten, utan bara får ta emot ovett och bli medialt lynchade.

2009-03-06 @ 06:21:14
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Men vad var det för pinsam kattmänniska som var med i programmet och som ställdes emot den där jägarrepresentanten? Hur kan man ta in en sådan person. Jag tycker också om katter men...

Det är lätt att prata om sådant man inte har så nära till.

2009-03-06 @ 18:40:57
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

Herta: Ja, hon var lite pinsam, det var väl egentligen veterinären som skulle vara huvudpersonen och den som höll i yxan från den sidan.

2009-03-06 @ 22:34:19
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback