Jägareförbundets länsförbundsstämma...

...är det i Årjäng idag. Det är ett stort evenemang med jägarorgansationens representanter från hela länet på plats. Jag tror att det kan vara så där 150 personer som deltar. Det tilldrar sig på hotell Norlandia och alla som är medlemmar i förbundet har självklart tillträde till stämman som åhörare. Det hela börjar klockan 1 idag men delegaterna börjar checka in vid 12 tror jag. Så nu blir det många "grönklädda män med stora benfickor" som någon uttryckte sig om jägare.

I Årjängskretsen finns 700 medlemmar på en befolkning av 10.000. Jag vet inte exakt hur stor andel det bli. Men någonstans runt var 10:e vuxen person i kommunen är jägare och kanske fler ändå, för man kan ju jaga utan att vara medlem i Jägareförbundet. Jakten är i alla fall stor i vår kommun och i många andra glesbygdskommuner och intimt förknippad med markägande. Markägare och jägare är ofta samma person här, 90 % av skogen är privatägd, alltså väldigt lite bolagsmark och genomsnittsarealen på fastigheterna är bara 30 ha. Det gör att man måste kunna samarbeta i viltvårdsområden för att klara av jakt, viltvård och eftersök på trafikskadat vilt exempelvis.

I entrén på hotellet så blir det en del utställningar av kläder med jakt- frititdsanknytning, en fin fotoutställning med naturbilder och något med skogsmaskiner och kanske något annat också. Utställningarna kan givetvis besökas av andra än stämmodeltagare, de är öppna för alla och rekommenderas.

I kväll blir det supé för så där  80 personer och därefter dans. Maten ser jag fram emot och musiken. Dans är väl inte mitt favvointresse precis men det går.

Kommentarer
Postat av: LL

Ha det så kul med gubbarna! Blir det lite vargprat också?

2009-03-28 @ 17:10:40
Postat av: Inga M

LL: Det var jätteroligt! Fast inte särskilt mycket vargprat vid supén. Det var nog färdigpratat då och tid för annat trevligare samtalsämnen.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback