Släkttorka...

är det på min sida minsann. Om jag räknar efter så har jag tre släktingar som lever; min mor, min bror och en kusin. Sen är det slut med det hela. Det känns lite torftigt, men på Rolands sida jämnar det ut sig med oräkneliga släktingar och det är jag glad för som aldrig har haft någon  släkt inom räckhåll. Senast vi räknade efter så hade gubben modren,  3 mostrar, en morbror, en farbror, en faster, två syskon,  tre syskonbarn, 6 syskonbarnbarn´,  så där 30 kusiner och sedan bortom det förlorar vi perspektivet. Många bor faktiskt kvar på orten eftersom det har funnits arbetstillfällen de senaste decennierna.

Igår hade vi några här på en liten bjudning, det var Rolands bror med fru, syster och mor. Det var en försenad födelsedagsträff. Det brukar vi ha när det är jämna år eller halvjämna. Vi ville inte ha några sammankomster mitt uppe i hallrenoveringen ¨så det fick bli nu.


Det här var trevlig present; några bra vinflaskor. Rolands syster är bra på viner och vi ser fram emot att få testa de här.
Den som heter Thomas Hyland har i alla fall ett roligt namn. Någon som känner igen några favoriter här?


Maten blev helt ok tror jag. Gästerna ville i alla fall ha receptet och det brukar vara ett gott betyg. Så här var det:

Margareta Wallins (Åmål) grönpepparkyckling (4 pers.)
1 grillad kyckling
Sås:
50 g smör
1 krm salt
2 msk dijonsenap
2 msk soja
1-2 msk grovstött grönpeppar (frystorkad)
2 dl grädde

Smält smöret och blanda i alla såsingredienserna. Sjud 5 minuter (koka ej!)

Lägg kycklingbitarna (rensade!) i ugnsäker form (inte för stor)
Häll såsen varm över kycklingen!
Låt stå och dra minst 3 timmar (ta då den större mängden grönpeppar!) eller ett upp till ett dygn (ta då den mindre mängden grönpeppar!)
Uppvärmning i ugn 15 minuter i 200 grader före servering.
Serveras med ris och grönsallad.

Det här är en extremt lättlagad och festlig mat om man väljer att köpa färdiggrillad kyckling.  Passar alltså som igår en fredag då det inte blir så gott om tid. Tänkte också att det kan vara gott att bryta av med kyckling efter julhelgens frosserier i fläsk och kött.

Till efterrätt hade gubben beställt stekta fikon och vaniljglass. Men de konserverade fikonen finns visst bara på Hemköp och det har vi inte här, så det fick bli värmda fikon i konjak på glasburk, uppvärmda serverade med glass och vispgrädde.
Sen kom till avslutning svärmors fantastiska tårta. Den är så god! Jag skulle önska att jag visste hur många såna tårtor hon har gjort till alla släktsammanhang under alla år. Den önskas ständigt om och om igen. Och hon gör den lika snällt varje gång. Jag har en fantastiskt svärmor, hon är verkligen jättesnäll! Jag säger det till henne ibland också, tycker att hon ska höra det.


Kommentarer
Postat av: anne

Du. Hela er middag var helt i min smak; snabblagad, god kycklingrätt och dubbla efterrätter!!! Är det en marängtårta/Brittatårta/månganamnpåsammatårta? De är så fantastiskt goda, men jag tycker inte att jag fått till den riktigt själv. Kanske borde jag öva mer ihärdigt?



Vinerna har jag inte druckit, så du får rapportera!

Postat av: Helena.E

Den där tårtan så riktigt smaskig ut...mums

2009-01-10 @ 18:15:18
URL: http://ehrencrona.bloggagratis.se
Postat av: Marie

MMmm...ser och låter jättegott...vilken tur att jag redan ätit en god middag :-)

2009-01-10 @ 20:21:21
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Suss

MUMSIGT!!!! Jag som är en riktig sliskerska (nytt ord igen....) skulle gärna vilja veta vad det är för tårta, ingredienser och förstås gärna receptet. Tack!

2009-01-10 @ 21:40:53
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: b

hej inga vinerna är goda alla tre men den tredje flaska från vänster vet inte vad är det för vin.provat på choklad kaka med after eight jätte gott

2009-01-10 @ 21:53:20
Postat av: Inga M

Hej b! Välkommen att kommentera i min blogg. Du om någon är ju vinexpert förstås! Den tredje flaskan från vänster ska vara en nyhet så den har kanske inte hunnit till systembolaget i Årjäng än. Roligt att chokladkakan med after eight var god! Hoppas barnen också gillade den!

2009-01-10 @ 22:46:30
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Jag gillar också lättlagat och gott. Ja, det är en klassisk marängtårta med kräm emellan bottnarna och vispad grädde ovanpå. Jag kan inte göra tårtor, blir inget bra.



Ska försöka komma ihåg att rapportera om vinerna.



Helena: Det är den, jag skrapar bort grädden eftersom jag inte tål.



Marie: Det är frestande att se.



Suss sliskerska: Mmmm det där med fallenhet för det söta har vi nog också gemensamt! Jag ska försöka klämma ur svärmor receptet. Vet inte om hon har något nerskrivet eller har det i nyporna.

2009-01-10 @ 22:53:04
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback