Varg bet skogsmaskinförare?

Polisen tror att det var en varg som angrep en skogsmaskinförare i Österbotten. Mannen höll på att reparera sin maskin när han plötsligt blev angripen av det man tror var varg. Mannen lyckades komma loss och ta sig till läkarvård.

Kommentarer
Postat av: Mia

Utan att vara speciellt kunnig i ämnet så tycker jag det här låter litet som en skröna. En varg som hänger (och dinglar?) i en människas arm. Var det så att vargen ville gå till angrepp så inte hänger den en stund i en arm, jag tror den hade gått till ett mer aggressivt angrepp i så fall. Vad tror du Inga? du är mer kunnig i ämnet än vad jag är.

Postat av: Inger Maryissa

Det måste ha varit något fel på vargen som gjorde så.

Det är ju inte ett normalt beteende.

Och det verkar som om de vilda djuren kommer närmare bebyggelse och människor än förut.



2009-12-11 @ 23:38:11
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Båda; Jag vet ärligt talat inte. Ibland vet jag mer än det som står i tidningen om vargincidenter eftersom vi har många bekanta i ämnet, men när det gäller detta så vet jag inte mer än det som står i tidningen. Om det hade varit i Sverige så vet jag att om polisen säger att det förmodligen var en varg så är det väldigt troligt att det verkligen var en varg. Men jag vet inte hur det är i Finland. Jag vet också att vargar är väldigt olika sinsemellan och väldigt oberäkneliga. Forskarna har försökt begripa under vilka omständigheter en varg kan tänkas bli aggressiv, men inte lyckats så här långt. Ibland har varg nära människokontakt helt utan aggressivitet, ibland tvärtom. Man har inte lyckats utröna vari skillnaderna består. Så jag vet inte vad jag ska tro.

2009-12-11 @ 23:53:52
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback