Juldagens förmiddag.

Strömabrott hade vi några timmar under förmiddagen. Men jag hade förberett eftersom det glimsat i ljuset då och då. Hinkar var fyllda med vatten för att ha något att spola med i toan, vatten uppkokt och färdigt i termosar för te och kaffe, värmeljus utställda överallt där man kan behöva ljus. Nu kom strömmen tillbaka tack o lov för det.

Gubben har satt på snöblad på traktorn och lagt kedjor på hjulen. Han har röjt snö överallt runt husen på morgonen; här hemma, hos grannen, på Liane, vid stugan där sonen och fru huserar. Våra norska vänner ringde i morse, de var insnöade och kan inte gå med på hockeyn. Stockholmssonen och Carin har vi kontakt med per telefon och där var det nu vindstilla och uppehållsväder. De startar färden mot Karlstad och hockeyn. Vi tänkte annars säga att om det var dåligt väglag så ska de inte bry sig om att åka. 

Sönerna kör hyrbil. Som boende i centrala Stockholm så är det ingen idé att satsa på eget bilinnehav. För det som bil + parkeringsplats skulle ha kostat dem så kan de hyra rätt mycket bil istället och slippa bekymmer.

Kommentarer
Postat av: anne

Du är en luttrad överlevare, det hör jag det! Så där förberedde vi oss också i vårt gamla hus (elen gick oftare i Stjärnhov) och jag njöt av att stå vid vedspisen och laga mat. Här har vi inten vedspis, jo vi har en superfin vi köpte på Nacka Byggnadsvård för många år sedan, men den här ännu inte byggts in någonstans, vi skulle ha den till köksbygget i Stjärnhov som aldrig blev av.



Hoppas det gick bra att åka på hockey och att matchen var till stort nöja för er alla! :)

Postat av: Suss

Kloka barn som hyr bil. Där de bor är kommunikationsnätet tillräckligt för att man ska kunna vara billös. Hoppas att resan med hyrbilen löper utan komplikationer. Själv häckar jag inne och förundras över all snö (för att vara här nere alltså). Ha det bra med de dina!

2009-12-26 @ 16:20:25
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Lena

Hoppas din helg varit fin trots elavbrott Inga!

Jag uppskattar mycket dina rader som du sätter i min blogg.Önskar dig en fin kommande vecka!

Kram Lena

2009-12-26 @ 20:56:58
URL: http://lenjangel.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback