Himla fint kök...




var vi i lördags. Väldigt smakfullt ihopkommet med gammalt och nytt i spännande mix som blev något helt annorlunda. Ett kök som är modernt men ändå med stuk av gammaldags stort bondkök med plats för alla och så vackert att man inte behöver ha någon matsal.

En massa god mat fick vi också; rökt rådjurslår, rökt älghjärta, rökt älgkött, rotfruktgratäng och en hel del annat. Men allra festligast var en rotmosgratäng. Den föll jag pladask för; kokt kålrot, ett par morötter också, mixat med salt och peppar och sirap i och så gratinerat i ugn. Jag tror att man kan ha ost på också om man vill. Denna maträtt matchade det rökta alldeles utmärkt.

Kommentarer
Postat av: emmygoodwin

haha det är sant :)

Postat av: M+K

Du glömde skriva att det är din gubbe med sina gossar som bidragit till att köket blev så här bra.

M o K

2009-12-16 @ 13:05:25
Postat av: Ailas

Kålrotslådan är en gammal traditionell finsk julrätt som jag brukar göra varje jul. Vissa gjorde även morotslåda... men det går utmärkt att kombinera båda. Själv tycker jag bäst om endast kålrot i och det blir en sådan även i år. När barnen var små ville de inte ens smaka, men nu är den populär.



http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=5332

2009-12-16 @ 21:35:02
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Anonym

M+K: Det var snällt sagt. De har nog gjort så gott de har kunnat och jag vet att de tycker det är roligt att få jobba med projekt som blir så här snygga.



Ailas: Aha! Vad har Du för recept?

2009-12-16 @ 22:02:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback