God mat...

... blev jag bjuden på under stockholmsvistelsen härförleden. Jag kan rekommendera detta att ha matlagningsglada vuxna barn att hälsa på. Dessutom är det trevligt att träffa dem i deras  rätta element ibland; hemmet i storstad.

LA sonens japanska fru lagar ofta mat eftersom hon gillar det japanska stuket på mat och hon har hittat butiker i Stockholm som säljer bra råvaror. Jag fick misosoppa, tror det stavas så. Sen var det stekta / wookade små köttbitar av nöt och till det grönsaksplock av olika slag. Redskapen var pinnar förstås men det var också tillåtet att äta med kniv och gaffel. Tricket att äta med pinnar handlar om att låta en pinne vila i tumgreppet och mot ringfinger + långfinger, sedan ska man ha den andra pinnen i ett grepp mellan tumme och pekfinger. Det är den senare som ska röra sig, den första pinnen ligger stilla.




Hos Stockholmsonen och sambon Carin åt vi en kycklingrätt; stekta kycklingbitar + hackad vitlök, på med ett par dl grädde (soja), rosmarin / timjan, låt det sjuda ett tag, sedan i med saften av en halv citron, en burk grekiska kärnfria oliver (Kal någonting!), rivet skal av en citron, salt och peppar. Till det kan man förstås äta potatis, sallad, ris, eller pasta av något slag.

Ute på stan under dagtid äter jag mest laxrätter av olika slag för det kan jag inte laga hemma. Gubben gillar inte lax.

Kommentarer
Postat av: Mia

Ja, det där lät gott, alltsammans... Japansk mat är jag inte så hemma på, men verkar inte skilja sig så mycket från thailändsk. Kycklingrätten känns som enkel och mycket god.

Postat av: anne

Nog tror jag genuin japansk mat skiljer sig ordentligt från thailändsk mat, men jag är ingen expert, så jag kan ha fel.



Kycklignrätten låter definitivt som något jag vill testa, mat där man tillsatt citron har (enligt mig) en tendens att bli mycket god. :)

2009-12-20 @ 19:27:03
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Det låter gott, jag tycker om att smaka nya saker, från andra kulturer.

Jag lärde mig äta med pinnar i Kina, säkert lite ringrostig nu, men där jag var 2001 fick man inte kniv och gaffel, så det var bara att kämpa tills greppet satt där det skulle.

2009-12-20 @ 20:10:31
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Ailas

Asiatisk mat är gott och så känner man sig mätt på ett trevligt sätt efteråt. Själv använder jag woken väldigt ofta, inte minst därför att det är så lätt att variera... ta vad man råkar ha till hands.



Att äta med pinnar är jättebra! Då äter jag inte för fort nämligen, vilket är vanligt för oss lärare. Många glupskar i sig som utsvultna schäferhundar.

2009-12-20 @ 23:07:03
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Inga M

Alla: Jag ska absolut träna mer på att äta med pinnar och äta japansk mat. Den passar mig bra och är lite sällskapligt plockande så där. Säkert rätt som Du säger Ailas att det är bra för magen att äta långsamt.

2009-12-22 @ 02:08:50
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lotten

Åh, älskar japansk mat. Vi äter sushi en gång i veckan. Fast den bästa japanska maten (för jagghar inte varit i Japan) har jag ätit hos en japansk vän. Klarar att äta med pinnar men det är med nöd och näppe;-)

2009-12-23 @ 14:25:14
URL: http://blottenblogg.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback