Årets näringslivspris i Årjäng 2009- Grattis Börje!


"Och här är hjältarna från Harhalsen! Självfotograferade!

Allvarligt talat så är mannen till vänster, B, grävare, en av Årjängs många flitiga egenföretagare, en av dem som med strävsamt arbete byggt upp ett företag (för tillfället 17 anställda på olika platser i Sverige).  De här två har jobbat ihop förr.  B. startade för 38 år sedan med en BM Boxer traktor. Där var ett Hymas grävaggregat påmonterat. Ett av de första jobben var att renovera skolhuset i Snarkil och det var det första gemensamma jobbet med dessa två. Då var gubben anställd som snickarlärling på Huse och Co. Roland tjänade 3. 71 kr per timme som lärlingslön. Roland var så smal på den tiden så det fanns inga hängslebyxor i förrådet som passade (men sedan har han successivt arbetat sig igenom alla storlekar!). B. hade på den tiden eventuellt en röd Amazon Sport. Det var 1970.  Att göra lägenheter i det gamla skolhuset i Snarkil var det sista som Silleruds kommun gjorde före sammanslagningen med Årjäng till storkommun. Ordförande i dåvarande byggnadsnämnd var lanthandlare Per Sillén Sanda. Och Emanuel Nordqvist Kålleboda hemmansägare var kommunalråd.  (En av lägenheterna i skolhuset kom att bli min bostad, så småningom vår bostad och alla våra barn är födda här.)"

Så här skrev jag för ett par år sedan på bloggen.

Börje Hermansson, grävaren, har alltså i kväll fått Årjängs kommuns näringslivspris, mycket välförtjänt.




På den något suddiga mobilbilden som jag fick nu (gubben har inte kommit hem från fullmäktigemötet med prisutdelningen än) ser man Yvonne som inom ramen för Silbodals församling bedrivit ett fint barn- och ungdomsarbete, Katarina Johannesson kommunalråd, Börje Hermansson som alltså fick näringslivspriset och han får hjälp av sin son Per att bära. Per tar nu över Hermanssons Gräv. Om jag inte ser fel så har de fått en otroligt fin textiltavla av Kerstin Wikeberg - Skog och till höger står Kulturpristagaren Gösta Karlsson heter han tror jag.



Per o Börje, en bättre bild på Hermanssons Gräv!

Kommentarer
Postat av: Katarina Johannesson

Rekordsnabb publicering av årets välförtjänta pristagare i Årjängs kommun. Hälsa guben, /Katarina.

2009-12-16 @ 23:09:00
Postat av: Inga M

Ja bilden var ju hemma före Roland, så det var bara att lägga ut. Mobilkamera är användbart.



Börje är verkligen en välförtjänt pristagare. Vi har kunnat följa hans företagande under många år. Han har kunnat hantera både upp- och nedgångar i konjunkturerna, lite av en typisk selfmade årjängsföretagare. Sonen Per som tar över är redan legendarisk. Han har vuxit upp med grävmaskin, stod upp i maskinen och grävde när han var för liten för att kunna sköta den sittande.



De andra två är säkert också välförtjänta. Gösta känner jag inte till så väl men Yvonne har inom kyrkan utvecklat ett suveränt arbete med barn och ungdomar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback