Agenda

Bloggandet har blivit sporadiskt under julhelgen märker jag. Det har legat prioritet på att umgås med de gästande barnen istället. Nu är LA-sonen tillbaka i Stockholm med sin fru. De ringde i går kväll och meddelade att resan gått bra. De ska jobba i mellandagarna, sedan åker frun till Japan för att fira nyår. Det är den  stora familjehögtid där.

Stockholmssonen är kvar ytterligare en dag och vi ska ringa och hurra för ´honom på födelsedagen så småningom under dagen. De planerar att åka till någon second hand när de vaknar. Senare  ska vi äta något tillsammans med barnens  farmor och fira.  I morgon åker de hem igen till huvudstaden. 

Jag måste nog åka till Årjäng och handla i alla fall idag märker jag. Tänkte att jag inte skulle behöva, men behöver  nog fylla på i förråden.

Vid middagstid anländer tyska goda vänner till stugorna. De kommer att fira nyår här. Det är ett par som vi känner sedan ett antal år. De kommer tillsammans med vuxna barn + respektive och fyller alltså två stugor.

Så nu byter vi språk. Under julhelgen umgicks vi på engelska eftersom sonens flickvän ännu så länge är mest engelsktalande. Nu byter vi till tyska eftersom det blir huvudspråket. ;-)









Kommentarer
Postat av: Mia

Jag har umgåtts med familj och vänner mer än vanligt dessa juldagar, men då samtliga bor i Jönköping så har jag hunnit med att blogga också... Kanske inte så genomtänkta inlägg... men något litet skriveri har det blivit. Ibland funderar jag, som många andra, över VAD det är som är så kul med bloggskrivandet? Är det kommentarerna? Är det att andra människor läser? Vore det endast för skrivandets skull kunde jag skriva på papper med vanlig penna.

Postat av: Marie

Ja, det är internationellt i Värmland må jag säga ;-)

2009-12-28 @ 09:42:34
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Inga M

Mia: Jo, jag tror att dialogen betyder något, att någon ger respons på det skrivna. Men också att ¨många andra läser utan att kommentera betyder något, visst är det kul när läsarstatistiken går uppåt. Minns när jag började blogga och jag andra dagen hade 28 läsare: En hel skolklass! Jag minns ännu själva känslan. Sen gillar jag detta att kunna göra en dagbok med kombinationen text och bild på ett enkelt sätt. Det kan man knappast åstadkomma för hand.



Marie: Ja, vi funderar över det ibland, hur det kan bli så i en vanlig "infödingsfamilj", åtminstone Roland är ju infödd Sillerudsbo. Dessutom har vi norska mycket goda vänner, fast det påverkar inte språket.

2009-12-28 @ 09:56:09
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: TT

Kontinentalt värre där hos er! :o)

Kul med trevliga vänner omkring sej, du verkar ha fullt upp mest hela tiden.

2009-12-28 @ 11:57:33
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Ailas

Aber doch... sehr gut! :)



Hier hat die schöne Winterlandschaft sich ein bißchen verändert, aber jetzt sagen die Meteorologen daß wir hier kälteres Wetter wieder bekommen will...



Einen schönen Tag! :D

2009-12-28 @ 12:22:30
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: anne

Geute Heuta alle Leute!!!



Trots 3.5 år i Zûrich är mina tyskakunskaper patetiska...



Men "sonens flickvän", är det inte fru du menar eller har den andre sonen engelsktalande flickvän?



Sv. Nog har jag "proffshjälp" med bloggen alltid, dottern! Hon grejar och donar och har verkligen fått upp knycken!

2009-12-28 @ 15:26:39
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Thalina

här har vi umgåtts med sonen och hans familj i jul.Till nyår är det bara jag och särbon som firar ihop.Det har blivit lite slött med bloggandet i jul.Nu önskar jag dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR kram Thalina

2009-12-28 @ 17:14:08
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Inga M

TT: Ja, det är inga döperioder så långt. Men det blir lugnare.



Ailas: Das stimmt wirklich, im Moment - 15 Grad!



Anne: Nej jag menar förstås den japanska frun. Glömmer bort civilståndet ibland.



Thalina: Det går i perioder!



2009-12-28 @ 20:25:04
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback