Unika motorcyklar görs det i Årjäng!

De görs här!   Här finns mer. Tänk att kunna greppa lite metalldelar och så bygga upp en alldeles unik motorcykel. Vilket hantverk! Jag är så imponerad av yrkesskickligheten som ligger bakom. Sen måste det till känsla för design, form och färg förstås. Och inte minst att kunna vara lyhörd för kundens önskemål. Detta görs inte av så många och ännu färre kan försörja sig på det. På motormässa i Karlstad kan man se en del

Vi var hos motorcykelbyggaren häromdagen eftersom gubben skulle ha något grejat med Maraudern

Här är några bilder på sånt som fanns inne just nu!




Här finns ett slags rullband som går att testköra motorcykeln på och få information om hur motorn mår och vad som behöver justeras. På Maraudern var det något i bränsletillförseln som måste ändras annars riskeras hål på cylinder så småningom.


Här är början på en maskin som byggs till en dam i Oslo. Hon har redan flera förut men vill utöka samlingen.


Byggaren själv tävlar förstås också, fast jag vet inte om det är med den här. Jag kan inget om sånt men om jag fattat rätt så kör man bara rakt och väldigt snabbt!







Gubben vill att jag ska ta över Maraudern så han med gott samvete kan köpa en Harley. Men jag har redan kört motorcykel färdigt. Det var en sommar med en Kawasaki, en gul historia som var så tung så det är tveksamt om jag verkligen skulle ha orkat lyfta opp den om den ramlat omkull. :-)) . Himla roligt var det och det finns en tjusning med farten, absolut. Och att känna vinddraget.

Polisen stannade mig ofta eftersom jag såg så liten ut uppflugen på den här maskinen och de trodde nog inte att jag hade varken körkort eller ålder inne. Men det var nog 1970 eller så så jag var runt 20 år.  Tänker ibland på det absurda i att jag fortfarande har ett körkort som tillåter mig att köra motorcykel. Det är nog inte riktigt genomtänkt där uppe i maktens korridorer. Medelåldern idag på mc-förare är någonstans på drygt 50 år, verkligen pojkdrömmar som fått gå i uppfyllelse (nja och flickdrömmar också ibland då)

Kommentarer
Postat av: Herta

Lockar inte direkt mej heller. Har åkt några gånger...i sakta mak fram på somriga grusvägar då man känner en blandning mellan sommar och bensin. Men ha en själv, nej aldrig.

Postat av: Suss

Jag skulle aldrig vilja ha en HD, inte en hoj som inte är bekväm om man måste åka 50 - 60 mil på en dag och som dessutom förväntas låta som hela ljuddämparsystemet har pajat!

De som hävdar att det är bekvämt att sitta på sin HD med benen framåt, rakt ut och armarna brett isär ljuger. Det hävdar jag bestämt.

Däremot hoppas jag att vi kan hålla på att åka i många är än. Vi är helt nöjda med vår touringhoj, den passar just oss perfekt!



2009-04-28 @ 23:14:35
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Herta: Håller med, för obekvämt!



Suss: Jag antar att HD är mer en livsstil än ett fortskaffningsmedel. Något av kult. Ni har ju inrättat Er i mc-livet med som kallar det touringmaskin. Det glädjer mig att den passar för längre åkande, nu fattas bara en tur till Värmland! Ni är välkomna! Vi har ett hus ledigt nu fram till lördag middag så det är bara att kasta på sig hjälmen.

2009-04-29 @ 06:04:23
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Men! Litet som den här Orange County-familjen på TV med den vrålande pappan, ordentliga storebrodern och den undfallande lillbrorsan!



Jag fick inget A-körkort, det var redan borttaget, jag har ens aldrig åkt motorcykel, tycker det verkar litet otäckt. Maken och jag mötte Mälarenrunt-sällskap ett år och funderade på om vi skulle ha en cykel med sidovagn när vi blev "gamla".. Det såg väldigt trevligt ut.



Så härligt för din man att åka till Tokyo! Vi var till Japan i april 2004 och det var en upplevelse, inte nödvändigtvis på det sätt vi förväntade oss. Jag skulle mer än gärna åka igen, VI skulle mer än gärna åka.



Jag tror inte du/ni behöver bli så oroliga angående svininfluensan. Visst finns alltid en stor rädsla för att det ska bli en pandemi och att man förlorar all kontroll över smittspridningen, men sätt denna influensa i relation till smittspridningen av malaria och alla tiotusental som dör årligen. OK, där finns förebyggande medicin, men ändå.



Skicka med stödstrumporna, dem lär han behöva i alla fall.

2009-04-29 @ 07:43:28
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: TT

Åh vad fina hojar!

Det är en dröm jag har... att ta MC-kort och ha råd med en hoj.

Mixerstaven jag köpte var helt OK, 198 kr och den mixar bra och låter inte alltför illa.

Bosch är det!

2009-04-29 @ 18:51:49
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Gubben

Så klart han ska ha en HD! :)

2009-04-29 @ 19:03:46
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Media måste ha något att skriva om och göra nyheter av. Ibland känns det som om influensan är en sån grej. Stödstrumporna är redan inhandlade.



TT: Tack för tips!



Gubben: Gubbar ska då alltid hålla ihop!! ;-)



2009-04-29 @ 19:26:35
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mollan70

Snygga!

2009-04-29 @ 19:44:36
URL: http://www.metrobloggen.se/Mollan7

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback