Maud Fredin Fredholm



Vi var på Röhsska (stavning?)museet i Göteborg idag. 90-åriga
Mauds textila verk var en fröjd att skåda och intressant att lyssna till hennes berättelse på video om livet och textilkonsten. Hon var en ledande modedesigner och tygtryckare under rätt många år. Hon är och förblir på många sätt intimt förknippad med flera decennier av kläder  och vackra inredningsskapelser.  En hel del vackert och nostalgiskt!

Jag stannade länge där och kom ihåg en tid då jag själv tyckte om att sy kläder till framför allt äldsta barnet, dottern. Jag letade mönster och broderiet och sydde. Det hade jag nästan glömt bort. Jag blev länge kvar på utställningen. Sen fanns det en utställning bredvid om slöjd och den var himla fin. Museet är absolut värt ett besök när man besöker Göteborg. På vägen mellan museet och Vasakyrkan sprang vi förbi en second hand affär med lite finare urval, himla kul. Den ska jag visa bilder ifrån sedan när vi kommer hem.

Sen hälsade vi på goda vänner i Varberg på vägen ner till Malmö. Det har blivit en riktig liten Bullerby nu med tre hus på rad, ett barn med familj på var sida och farmor - farfar (= mormor och morfar!) i mitten. Roligt att få se både nya hus och nya barn (och "de gamla" föräldrarna och barnen förstås!). Jag visar lite bilder när vi kommer hem.

Imorgon blir det alltså Louisianna (stavning?) i Helsingör och eventuellt också Arken i Köpenhamn. Vi får se vad vi hinner på vägen.

Krama Leta och Oskar och Jazz där hemma från oss!

Kommentarer
Postat av: anne

Ni är ute på en påskturné! Så trevligt, kanske man kan göra vid tillfälle. Kommande tillfälle när man kan lämna barnen ett par dagar ensamma.



Mys på!

Postat av: Marie

Det låter som om ni har en mycket trevlig påskhelg! När det gäller att sy eller brodera lämnar jag det snabbt vidare till någon annan. All form av aktivitet från min sida är förknippad med någon form av hastighet, jag tycker om när saker och ting rör sig stadigt framåt. Det vill säga att sy på symaskin är fullt acceptabelt, men att nåla sömmar eller brodera går mig på nerverna ;-))



En riktigt god fortsättning på helgen!

2009-04-10 @ 06:58:26
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Anonym

Anne: Ja, fast utan kvast den här gaangen! :-)



Marie: Tackar! Nu är det länge sedan jag ägnade mig aat naagon form av handarbete. Senast var det vävning och det kanske jag vill göra igen. Men broderier är nog passerat. Men jag maaste ta fram de gamla kläderna och visa dem. Ingen kommer att tro mig!

2009-04-12 @ 18:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback