Här var vi igår...


Det är fint här på Olivedalsgatan och det var trevligt att träffa goda vännerna Leif och Stina och även hälsa snabbt på sonen Daniel. Vi åt på en ny restaurang den här gången; "Jag och min bror".

Innan dess var vi på en fantastisk
utställning på museet: "Annan konst". Det var bilder och figurer gjorda av självlärda konstnärer. Vi hade verkligen en trevlig rundvandring. Det var mycket humor och mycket burleskt. Och till vår häpnad två representanter från vår egen kommun: Fraxe, den stora draken gjord av Leif, tandläkaren och Linder Eriksson. Leifs stora lekdrake ligger till och med utanför museet på Götaplatsen!!  Jag ska lägga ut bilder på det hela sedan. Konstigt att vår lokalpress inte uppmärksammat det här. Det måste vara stort att få ligga på Götaplatsen från mars till maj! Den gjorde sig bra där i alla fall och alla barn ville gå fram och titta på den. Den hade hela tiden publik.

Uppdaterat: Utställningen recenseras idag torsdag i DNs kulturbilaga med rubriken "Konst från andra sidan". Man frågar sig om det handlar om "ogräs i finkonstens rabatter". I recensionen diskuterar man problemet med att rubricera den här utställningen. Vad har de eg. gemensamt? Inte så mycket. Några är verkligen särlingar, varav det finns exempel på människor som tillbringat sina liv på¨mentalsjukhus och skapat där. Men sedan finns hela skalan till män som lever ensamma i glesbygd och aldrig konfronterats med etablerad konst utan skapat helt utifrån egna idéer. Och till Leif Andersson, drakens skapare som väl kan betraktas som ett rätt etablerad konstnär, som har nått en stor skicklighet som bildhuggare och som säljer sina alster.

Vi passar på att skicka en vinkning till hus- och hundvakten, S,  som flyttar in idag. !! Hej hej! Hoppas allt är bra. Ring om det är nåt!

Kommentarer
Postat av: britten

härligt med konstutställning....önskar dig en fin påsk

Postat av: Gisan

Så trevligt med en resa så här i Påsk. Kramar...

2009-04-09 @ 17:20:54
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: ingrid

Låter som resan börjat bra, hoppas det fortsätter så!!!

2009-04-09 @ 17:48:27
Postat av: LL

Roligt att höra att "turisterna" har hittat smultronställena i Götet och haft en fin dag!

2009-04-09 @ 20:43:32
Postat av: Blackout

Det var väl inte så länge sedan ni var där? Tycker mig känna igen huset. Glad Påsk önskar vi er.

2009-04-09 @ 21:15:02
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Vi hälsar på här i Göteborg ibland! Det stämmer. Och resan har börjat bra. Vi var hos goda vänner i Varberg idag torsdag. Och fortsatt till Malmö! Imorgon fredag blir det Lousianna i Helsingör.

2009-04-09 @ 22:39:47
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback