Bloggare nekad sjukskrivning!

Jag har läst fall där jag tycker att det är rätt  att bloggare blivit nekade rätt till sjukpenning. Det kan vara exempelvis:

- När någon bloggar  samtidigt med sjukskrivning i sådan omfattning och på ett sådant sätt att bloggandet ger betydande inkomster (typ Blondinbella och några till! Dock inte jag som istället betalar några hundralappar varje år för att slippa reklamen på min blogg. Gränsen var nådd när jag fann reklam för den skumma organisation som kallas WWF!))

- När bloggaren i sin blogg beskriver att han / hon gör sånt i sin vardag som måste vara rätt krävande och alltså ställer rätt stora krav på krafterna psykiskt och fysiskt, exempelvis tillbringar en heldag shoppande på IKEA.  

- När bloggare säger sig sitta timmar i sträck vid datorn och blogga eller datorarbeta på annat sätt.

Och jag har inga problem med att myndigheten kollar min blogg. När  jag skriver om min vardag och mitt liv på offentlig plats får jag räkna med att arbetsgivare och försäkringskassa läser i kontrollsyfte. De är ju förutom att vara skyldiga att betala ut pengar vid sjukdom också faktiskt skyldiga att kolla upp att rätt personer får ersättningen.

Men jag har svårt att se att ett försynt bloggande i normal dagboksomfattning skulle diskvalificera för sjukpenning. Det är väl mindre ansträngande att skriva några rader på datorn i korta pass, än att laga mat åt sig själv och åt egna barn. Och  det får man  ju göra. Om bloggandet i sig ska förbjudas då får man ju förbjuda vanligt dagboksskrivande också, i konsekvensens namn. Jag bloggar inte så sällan i sängen, motor-upphissad med en laptop i knät. Det går utmärkt att koppla upp sig korta stunder och skriva några rader även om man känner sig lite skröplig. Det är inte mer ansträngande än att äta och det hoppas jag att man får. Antagligen kommer jag att blogga tills jag dör och att blogga några rader till farväl blir det sista jag gör här i livet! :-)).  Ha ha...!!

Fuskare ska självklart stängas av men folk som verkligen är sjuka måste ju få ersättning och att börja jaga normalt dagboksskrivande bloggare är bara fånigt.

Jag skriver ju om detta för att jag har läste några artiklar i tidningar men just nu hittar jag ingen att länka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback