Bålerud


Här försvinner tre rådjur in i skogen bakom Bålerud. Fast det uttalas inte Bålerud utan ungefär Bårdere med tonvikt på första stavelsen. Rådjuren  fäller upp den vita "backspegeln" för att varna andra. Här finns också en foderhäck, men jag vet inte om den är i funktion. Vi ser i alla fall en hel del mer rådjur nu än förra året. Bättre vinter och färre lodjur kanske.


PÅ Bålerud var det förr marknad. Nu är det ett de finaste husen i Sillerud. Mycket av den gamla vackra inredningen bevarad, breda golvtiljor och fina kakelugnar.

Kommentarer
Postat av: LL

Marknad på gården eller i huset? Vem bebor nu detta vackra fyrfrontshus?

2009-04-02 @ 21:42:17
Postat av: Inga M

LL: Det var ju gammaldags jordbruksmarknad med försäljning utomhus av jordbruksprodukter och djur. Det berättas att det en gång på den här marknaden var en som slogs så förskräckligt att man band fast honom vid en stolpe. Efter ett tag så släpptes han lös och då fortsatte han på samma vis.



Numera bor Hasse och Britta här och alldeles bredvid har sonen byggt ett fint hus. Nedanför finns Bålerudstjärnet. (Tror jag det heter)

Postat av: anne

Det där huset skulle jag vilja inspektera! Jag älskar gamla hus, både de stora och de små! :)

2009-04-03 @ 16:27:50
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Jag ville köpa det här huset en gång i tiden när det stått tomt länge, men då var det redan borttingat till dem som bor där nu. Det är otroligt fint med kakelugnar i nästan varje rum.

2009-04-04 @ 14:25:40
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback