Rådjursjakt igår...










I går söndag eftermiddag jagade vi rådjur med taxen Oskar. Jag gick direkt på get och två killingar bakom ett berg i sönnare Lihaget. Det blev upptag och gick ett varv i haget tills geten fått lite avstånd till taxen, hon är ju mycket snabbare än hunden förstås.  Sedan ställde hon undan killingarna någonstans och tog med sig taxen på en rundtur under någon timme så där. Jag skulle vilja veta hur hon bär sig åt för att få killingarna att förstå att de ska stå stilla på en undanskymd plats istället för att följa henne som de annars alltid gör. Gubben tror att det är något ljud som hon gör och att killingarna lär sig det redan från början. Hon kan ju lägga dem i någon slåttervall när de är små och lämna dem en stund i tron att det är en säker plats, vilket det tyvärr inte är i juni.

Oskar jagade riktigt bra och vi var nöjda med honom. Han var inte ens trött. Men vi fick ändå avsluta eftersom eftermiddagen led mot sitt slut.  En otroligt vacker dag var det i alla fall o vi njöt av att vara ute.

Det här ¨var en sån här favoritdag för min del; gubben jagade hare på morgonen och förmiddagen vilken betyder att jag får pyssla med tvätt, tidningsläsning på nätet, blogg, ringa modren och lite småplock i lugn och stilla frid. Min arbetsvecka innehåller så mycket liv och rörelse att jag behöver tystnaden som motvikt. Sedan rådjursjakt med taxen på eftermiddagen, följt av matlagning och eventuellt sällskapsliv.

Fågeln på bilden där uppe var framför mig en lång stund, men jag orkade inte se vilken sort det var.

Kommentarer
Postat av: Gisan

Mycket vackra bilder och en skön beskrivning av din dag. Kramar...

Postat av: Inga M

Det här är verkligen mina favoritdagar.

2008-11-04 @ 22:35:27
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback