Pingst och konfirmation i Sillerud!

Vi firade Rolands systers barnbarn M, som konfirmerades i Silleruds kyrka. Det är fint med konfirmation och vackert väder.

image1939
Det var 6 konfirmander och de visade på ett trevligt sätt sina kunskaper. Det blev frågesport med familjerepresentanter som konfirmanderna vann förstås, det var sång och läsning. Ja, vi blev bjudna på underhållning. Det är långt ifrån den trista konfirmation som jag gjorde en gång i tiden, även om jag minns konfirmationsläsningen som trevlig med suveräne Orvar P som präst och lärare.

Här i Sillerud har ¨vår präst Maria Ribäck hand om det hela och hon gjorde högtiden i kyrkan till en avslappnad och fin tillställning. Synd bara att högtalaranläggningen är totalt undermålig med glapp hela tiden  och att ingen, vare sig präst eller kantor eller kör sjöng psalmer. Det blir så tomt utan psalmsång.

image1940
Konfirmanden fick en massa presenter förstås och bl.a. ett paket som var så här vackert!

image1941
Vi var ganska många gratulanter och satt till bords överallt i huset. Vi satt vackert i husets inglasade uterum med fin utsikt över Svensbysjön. Det blir fint eftersom huset ligger högt.

image1942
Gubben var på avrostning med mc-klubben Good Guys i Årjäng. Han lärde sig bromsa och svänga och så. Det är vi tacksamma för. Han missade alltså ceremonin i kyrkan men kom till äting förstås. Det missar han inte gärna. Och en av de kvinnliga gästerna testade motorcykeln. Hon skulle gärna vilja ha en.

image1943
image1944
Efter allt gott ätande passade det att hoppa ner en del av maten. Här hoppas Anders Svensson. Han ville att jag skulle lägga ut bilderna omaskerade och med namn och allt. Han är lika bra på att driva camping som att hoppa studsmatta. Alltså Anders Svensson, Camp Grinsby. Det är en otroligt trevlig vildmarkscamping vid sjön Stora Bör med badplats och en massa andra aktiviteter. Där är det inte så trångt mellan husvagnarna och många gäster kommer tillbaka år efter år och bor där hela säsongen. Hemsidans adress kan jag inte men den hittas säkert om man söker på "Anders Svensson" + "Camp Grinsby". Eller på bara Camp Grinsby.

Studsmatte herons hemsidor är
http://www.campgrinsby%40telia.com/ resp. http://www.a-slapet.se/ 

image1945
Det var fler som passade på att hoppa på mattan.

image1946

Här hoppar en ung dam från Åmål. Hon dansar med Sofias dansare och hoppade med volter också. Otroligt duktig!

image1947
Kan inte låta bli att göra lite reklam för tomterna i Svensbyn. Det har precis blivit klart att man säljer tomter där nere vid sjön. Svensbyn är ju en tätort i Årjängs kommun och nu byggs det mer. Det finns inte bostäder att uppbringa i Sillerud och det behövs både hyreslägenheter och hus. Här kan man alltså köpa tomt om man vill och bygga hus. Jag tror att 5 tomter är sålda men det finns några kvar. Priset är väldigt överkomligt. Samma i hela kommunen, kommunens mark. Det är ungefär 100.000 kr inklusive  tomt, och framdraget el, vatten, avlopp, väg  osv. Och då har man gångavstånd till egen brygga om man vill det. Förhoppningsvis ska det bli flerfamiljshus också här.


Kommentarer
Postat av: anders

Studsmatte herons hemsidor är [email protected] resp. www.a-slapet.se

2008-05-14 @ 21:25:11
Postat av: Inga M

Anders: Ok jag lägger in dem i inlägget!

2008-05-15 @ 23:15:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback