FOGERTY ÄR KUNG I KARLSTAD !


John Fogerty är kung! Absolut!

Vi var på konserten i Karlstad i går kväll lördag och han är bara bäst! Han äger scenen när han kommer in och gör sitt framträdande så proffsigt. Han kan inte tala på scen, han kan inte röra sig på scen (påminner mest av allt om en skadskjuten kråka när han hoppar jämfota fram och tillbaka). Men till skillnad från Carola så låter han bli det här för det mesta och gör det han är suverän på: Spelar rocknroll! Det är två timmars ös som vanligt och jag förstår inte att rösten håller och att trummisen orkar ens lyfta pinnarna på slutet.


Vi ´hade väldigt bra platser och såg det hela härifrån, nära men lagom högt. Publiken var entusiastisk som synes. Hoppas att det blir  en recension som åtminstone är proffsig i lokalpressen. Jag var inne och läste Svds från Hovetkonserten i förrgår och den var erbarmligt ovederhäftig, full av sakfel när det gällde huvudpersonen. Vi stod upp en stor del av konserten och hoppade och klappade i händerna. De gamla låtarna från 70-talet håller än,d et är rak enkel rockmusik. Sen hade han med några långa gitarrsolon som gör mig helt lyrisk. Det är helt fantastiskt att hantera ett instrument så!

Sen spanade jag förstås efter Kicki och Peter men såg dem inte. Vi kom f.ö. för sent några minuter. Gubben vimsade in på toa och sen hittade han inte oss direkt.  Hos Kicki kan man läsa mer om Fogerty. Hennes adress finns här bredvid.


Vi startade med att gå ett varv på IKEA och sedan ta en bit mat på fina Ankdammen vid småbåtshamnen. På andra sidan har man nu fått färdigt de nya prydliga lägnehetshusen. Det är idel stora glasade balkonger och terasser. Ser trevligt ut och ett lyft för hela vattenområdet i Karlstad. Man har ju hittills kanske inte gjort så mycket av stadens möjligheter att skapa fina miljöer vid vatten. (Det har inte Årjäng heller, kolla nere vid småbåtshamnen hur det ser ut! Något sorts upplag av rostiga vagnar) . Här fick vi god mat i alla fall men blev alltså sittande kvar i längsta laget och fick springa in på konserten i Läfbergs Lila Arena.

En minnesvärd kväll blev det. Nu ska vi fira Mors dag med modren och i kväll blir det färsk sparrisfrossa i Hol.

Kommentarer
Postat av: Lotten

Hmmm.. nu blir jag minsann lite avis;-) Vi var på Fogerty för några år sen när han spelade här. Och det var verkligen bra! Men bara musiken garanterar ju en hel del;-)

Postat av: Gisan

Åhhh, så jag önskar att jag hade varit där. Men det kom annat emellan den här gången. Underbart för er att ni var där och härligt att få se bilderna. Kramar...

2008-05-25 @ 12:48:20
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: kicki

Gud vad vi spanade efter er, men nu när jag läser din blogg så ser jag att vi satt rakt ovan huvudet på dej..C2, precis ovanför...ja visst var det bra, helt makalöst, vi var helt saliga gubben och jag, och han sjöng verkligen dessa låtar vi kom ihåg. Jag njuter fortfarande idag och säkert en lång tid till. Ha en fortsatt fin mors dag, jag har en del av ungarna hemma, den stora tjejen hon jobbar på Appertin och där serveras idag morsdagsmiddag hela dagen..

kramen

2008-05-25 @ 17:40:27
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: britten

å vad härligt ...roligt att konserten var så bra har hört flera som tyckte det...

2008-05-25 @ 19:13:20
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Marie

Ja det lät onekligen som en bra kväll! Själv tillbringade jag kvällen med att titta på melodifestivalen, vilket var ett felval... Det gav absolut ingenting...



Det slutade med att jag somnade innan resultatet var klart...och det var tydligen ingen förlust det heller..;-))

2008-05-25 @ 20:33:54
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Alla: Vi fnissade lite gubben och jag när vi pratade med barnen i telefon idag. De undrade hur många gånger vi sett Fogerty nu. Vi räknade efter och kom till 6 gånger: Lollipop i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Oslo, Varberg, Karlstad. Ett år såg vi honom uppträda både i Karlstad och Oslo med några dagar mellan. Vi är hopplösa fans till den här gamle 63-åringen.



Tydligen var det ingen förlust att missa melodifestivalen. Vi hann hem lagom till omröstningen och den var ju inte upplyftande precis. Mest pinsam.

2008-05-25 @ 23:11:14
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Cissi

fniss Skadskjuten kråka... Visst är det så, men han "rockar fett" som dottern säger!

Han har spelat här i Kungsbacka för några år sedan och då var vi där. Detta är vad jag kallar musik!

2008-05-26 @ 12:48:37
URL: http://cissilina.blogg.se/
Postat av: Lillan



Eftersom du tycks vara en rock fan så kanske du skulle vara intresserad av att lyssna till min yngste som Matt 23 år, som ofta blivit kallad ett 'guitar genius'. Han har lagt ut en webcam inspelning av sig själv på You Tube. Låten han spelar är rockbandet Guns N' Roses " Child of mine ". Matt är, som sin pappa (min man)musiker och bÖrjade spela infÖr publik på Holiday Camps här i Cornwall när han var ca 7/8 år, men då var det trummor som gällde.



Bildkvaliten är absolut inte den bästa eftersom Matt inte använt videofilm. En lustig sak är också att bilden blivit spegelvänd och han ser ut att vara vänsterhänt, vilket han inte är.



http://www.truveo.com/guns-roses/id/314526094



2008-05-26 @ 15:00:21
Postat av: Anonym

När jag var ca 15 år, i början på 1970-talet, brukade kompisen och jag lyssna på Creedence C R eller Santana när vi förberedde oss tiill att gå på fest./Persiljeland.

2008-05-26 @ 17:41:12
Postat av: Anonym

Cissi: Undrar om vi såg honom i Kungsbacka eller om vi missade den konserten. Var det den som var på ett torg och det var rätt liten publik?



Lillan: Jag älskar ju gitarrsolon så jag var inne flera gånger och lyssnade. Det lät ju jättebra. Han är väl proffsmusiker förstår jag. Du måste vara stolt över honom och roligt att han fått sin pappas musikalitet!



Yngste sonen började spela trummor i källaren här men övergick till gitarr och han har alltid hållit på lite så där vid sidan om jobbet och spelat och hittat på låtar. Nu köper han några fina gitarrer och tar med hem till Sverige.





Persiljeland: Jag känner igen det där. Jag var ju ung på 70talet och vi köpte Creedenceskivorna vart efter de kom ut och sedan spelades de nästan sönder. Men då såg jag dem aldrig live.

2008-05-27 @ 22:30:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback