Gammelvala i Brunskog

Vi åkte från Arvika till Gammelvala i Brunskog. Det är ett veckolångt evenemang med olika teman varje dag. Idag onsdag var det veteranfordon. Men samtidigt pågår utställningen som vanligt med gammaldags arbeten i olika form och hantverksförsäljning och barnens verkstäder.


Idag onsdag var veteranbilar. Det var nytt rekord; drygt 600 olika veteranfordon av olika slag. C.a 30 presenterades i högtalarna. Men det var många andra att strosa runt och kika på. Här kommer en kavalkad av mina favoriter. Och en del andra bilder också.


Detta var den äldsta bilen i sammanhanget, något slags Ford och de som körde hade jättefina tidstypiska kläder.


Färgerna var så läckra.


Kolmilan var i full gång sedan flera dagar och här hittade vi en brandman B från Årjäng som passade milan detta dygn och tättade till glipor.


Det fanns motorcyklar också. Jag hittade en som min storebror hade på femtiotalet; en silverpil.


Den här trubbnosade Fiaten har ju en helt vansinnig design. Det kan inte gå att krocka alls med den. Och dörrarna vänder åt fel håll.


Och en Messerschmitt, nästan ett flygplan!


Och här stod jag länge. Det var en utställningsavdelning med olika rumstyper från olika epoker. Här är ju ett femtiotals flickrum. Jag kände igen allt; fladdermusfåtöljen, stringhyllorna i teak, plastlamporna, det njurformade bordet med glasskiva och förhänge, teakgrammofonen, bäddsoffan, träskyddet på väggen...

Kommentarer
Postat av: Mia

Mmm... jag är inte så mycket för bilar, mer än att de ska rulla när jag vill...:-) Men de här bilarna skulle jag mycket väl kunna studera... och rummet, ja en nostalgitripp skulle jag vilja kalla det!

Postat av: frktjatlund

Roliga bilder! En granne hade en sån där röd trehjulig bil. En morgon, när han kom ut på parkeringen hade någon målat stora, svarta prickar på den.



(testar)<a href="http://www.clipartof.com"><img src="http://www.clipartof.com/images/emoticons/xsmall2/164_ladybug.gif" alt="Free Smileys & Emoticons at Clipart of.com" border="0"></a>

2008-07-24 @ 08:44:02
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Rutan

Flickrummet ser väldigt välbekant ut - det enda som fattas är idolbilderna på väggarna.

2008-07-24 @ 12:06:51
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: Gubben

Det är nästan så jag kan skymta mina systrar där...

2008-07-24 @ 15:18:45
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Inga M

MIa: Ja, rummet var absolut en nostalgitripp! Så här såg det ut när jag växte upp, men inte så många av oss hade ett eget rum, vi fick dela.



Tjatis: Jag får inte länken att fungera! Låter som ett helgerån att måla på en sån bil!



Rutan: Du har rätt! Det borde ha varit Elvis eller Tommy där!



Gubben: Kan jag tro..

2008-07-24 @ 16:00:20
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback