Min favvojulmatta!

image1538
Jag gillar min julmatta! Den köptes för flera år sedan på Sillegården uppöver Värmland. Mattan hängde rakt fram på väggen och den var bara så läcker tyckte jag då. Sen var den alldeles för dyr men jag skrapade på botten i börsen och köpte den. Och jag har aldrig ångrat det. Mattan är jag jätterädd om, den får inte bli smutsig, för jag vet inte om den tål tvätt, speciellt inplocken där i den vita bården ser känsliga ut. Taxen gillar tyvärr inplocken också. Han kan ligga på mattan och låtsas som han tuggar på tuggben och så plötsligt har han i smyg gått över till att noppa och dra i de svarta inplocken. Så nu tar jag bort mattan när hundarna är inne. Mattan finns att köpa på Sillegården i fler ex. så jag kanske skaffar mig fler framöver. Det är roligt att ha mattor nu när vi haft mattlöst för valparna i ett och ett halvt år.

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

Ja, det var en härlig matta. Och detta med hundarna och nopprande känner jag igen, fast dotterns katt var värre. Han snuttar och nopprar på allt.

Halsduksuppfinningen i inlägget innan var också bra. Finurligt.

Postat av: Inga M

Nina: Det är så kul att se på Oskar när han börjar dra lite i mattan för han vet så väl att han inte får, men lyckas se såååå oskyldig ut.

Halsduksuppfinningen är jag lite stolt över. Speciellt att halsdukarna hänger kvar eftersom konsollen de hänger på är av obehandlat trä så de glider inte av.

2008-01-12 @ 00:23:33
Postat av: Annaa M

Jättefin matta!
Det ser ju ut att vara en trasmatta av bomull så jag skulle allt försöka tvätta. 60 grader, annars är det ingen mening, och det är också den mest färghärdiga temperaturen, men släng i ett par såna där Colour Cathcer dukar för att fånga upp ev överskottsfärg. Om det sticker ut lösa bitar från inplocket kanske de blir lite tufsiga, precis som fransen om den inte är knuten i ändarna, men en trasmatta ska väl ha lite patina.

Här har vi som bekant inga mattor alls pga katter som antingen spyr eller kissar på dem.

2008-01-12 @ 02:50:02
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Ja, det är bomull och jag måste väl tvätta den förr eller senare, men jag tänker vänta så länge det går. Den ligger inte på något utsatt ställe. Vad är colour catcher för något?

2008-01-12 @ 07:59:57
Postat av: Hanneles jul

Den var läcker.

2008-01-12 @ 11:23:24
URL: http://hannelesjul.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback