Jakt på 10 lodjur i Värmland!

Det blir tillåtet att jaga endast 10 lodjur i Värmland den här säsongen också och fällfångst blir tillåten men får starta samma dag som den vanliga jakten. Beskedet kom nu i kväll. Det är lika många som förra året och ett dystert besked. Det är alldeles för få och innebär att rådjursstammen kommer att utplånas på många platser i länet, bytesdjuren kommer ändå inte  att räcka till  utan lodjuren får dö av svält. Dåligt för alla och ett obegripligt grymt djurplågeri beslutat av landets högsta naturvårdsmyndighet Naturvårdsverket.

Kommentarer
Postat av: Helena

Oj då är det så eländigt. Här i Väastsverige tror jag att vi har aldeles för mycket rådjur. Så var det ett tag i alla fall. Men det kan ha ändrats. Finns det så mycket lo?

Postat av: Alltiallon

Ja ibland undrar man hur de tänker...men de kanske de inte gör. Tanke och handling verkar ju inte alltid överensstämma...

2008-01-29 @ 21:30:51
URL: http://blogg.expressen.se/alltiallo/
Postat av: Anonym

Helena: Det beror på var i västsverige Du bor, men i de trakter där lodjuren har etablerat sig så i stort sett raderas rådjursstammen ganska snabbt. Det tar bara några år.

Alltiallon: Nej, de tänker inte tror jag, de går efter några teorier, skrivbordsprodukter.

2008-01-29 @ 21:48:19
Postat av: Pierre

Ja det är ju tragiskt.
Vart är mångfalden när ett annat djur blir utrotat??

2008-01-30 @ 08:30:01
URL: http://Zalt.blogg.se
Postat av: Inga M

Pierre: Nej det handlar inte längre om mångfald, det handlar om enfald!

2008-01-30 @ 19:11:01
Postat av: Miria

Jag tycker du har helt fel och du saknar tydligen ekologisk kunskap. Lodjuren har flera andra bytesdjur än rådjur och de enda som drabbas är nog jägare som blir sura att de har naturlig konkurrens i skogen.



Dessutom är fälljakten helt fruktansvärd. Tragiskt och pinsamt...

2010-11-08 @ 22:00:57
URL: http://miiir.net
Postat av: Inga Magnusson

Miria: Lodjurens stapelföda här är rådjur. Jägare vill också kúnna jaga rådjur, ja ,det är alldeles rätt. Det borde kunna få vara en balans så det räcker både till lodjuren och till jägarna. Det är mycket gott och klimatsmart och "ekologiskt" kött att hämta bland vilda djur; älg och rådjur.



Fällfångsten är strikt reglerad och den är inte vare sig tragisk eller pinsam. Forskarna använder också fällor för att fånga vilda djur i sina syften. Det anses helt ok faktiskt, både forskarfällor och jägarfällor. De ser för övrigt likadana ut.

2010-11-08 @ 23:16:03
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback