Inte sedlighetspolisen.... men åldersdiskriminering!

Nej det var inte sedlighetspolisen som tog bort pappografin. Jag tog bort den själv, den kanske kommer tillbaka så småningom. Just nu känner jag mig inte tillräckligt humoristisk för att se på just den bilden.

Jag känner mer för att reta upp mig på något.

Till bl.a. Årjäng söks något mystiskt som kallas jobbcoach.  Det söks ett rätt stort antal över landet tror jag. Förklaringarna om vad jobbet innebar var rätt svävande. Men sen kommer slutklämmen: sökanden får inte vara äldre än 35 år.

Får man syssla med åldersdiskriminering på det viset? Det kanske finns en väldigt duktig och kvalificerad 36 åring, eller 50-åring.

Jag fattar inget. Varför får man inte diskriminera p.g.a. kön, religion, etnisk tillhörighet osv, men man får diskriminera p.g.a ålder?

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

En jobbcoach ska absolut inte vara ung.. det är suveränt med en som har lite ålder i bagaget och därmed erfarenheter. Och att vara jobbcoach har jag ännu inte fattat riktigt vad det går ut på - trots att jag kursar hos en :)

Postat av: Helena

jag begriper verkligen inte varför man ska vara under 35 för att vara jobbcoach.... det måste väl vara vem man är som ska räknas. Nu är jag också irriterad :) FÖr det mesta tycker jag att jag brukar ha det omvända problemet... alla är för unga.

2008-01-22 @ 23:19:24
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Helena

nu var jag tvungen att gå in och kolla. Mysko jobb. Inte stora krav de hade. Ingen nödvändig utbildning och två års yrkeserfarenhet... Och så ska man jobba med ungdomar som står långt från arbetsmarknaden.

2008-01-22 @ 23:24:02
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Lillan

Sedan oktober 2006 är det olagligt i England att åldersdiskriminera.

2008-01-22 @ 23:36:29
Postat av: Anonym

Ja, jag har också tänkt så ibland. En enda gång har jag sett en annons där det stod klart och tydligt att de arbetar mot diskriminering av kön, religion osv... samt ålder i en platsannons. Försäkringskassan var det som sökte medarbetare den gången!

Det här var alltså en så udda händelse att jag la den på minmet, det säger ju en del.

2008-01-23 @ 07:08:31
Postat av: kicki

Måste fråga, har du hört något från Gunsan och Bosse på länge...Hoppas inget har hänt dem...
Ha en bra dag

2008-01-23 @ 11:14:13
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Gisan

Jag kan inte se varför man ska få diskriminera p g a ålder. Det borde ju vara rätt person de söker. Det finns ju 50-åringar som är omogna som 17-åringar och vise versa. Det har ju med erfarenheter och persoonlighet och utbildning att göra vem som ska väljas. Åååå, nu gick jag också igång! Kramar...

2008-01-23 @ 13:04:30
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Kerstin

Det är så absurt så jag hittar inte ens ord!I somras sökte ett cafe personal här,det räckte inte med att du skulle vara mellan 19 och 23, utan du skulle skicka in ett foto i helfigur också minsann! Helt sjukt!

2008-01-23 @ 13:18:55
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: Inga M

Nina: Den här jobb-coachen ska visserligen hjälpa ungdomar men ska ju också samtidigt ha god kontakt med ortens näringsliv för att kunna slussa ut dem till vettiga jobb och då är nog inte några år på nacken helt fel.

Helena: Jag tycker också att det borde vara lämplighet för jobbet som ska avgöra, inte ålder.

Lillan: Roligt att läsa! Jag vet inte om vi har något liknande här, men vi borde i alla fall ha det.

Anonym: Det säger verkligen en hel del! Dubbelmoral!

Kicki: Nej inte på länge faktiskt. Men jag räknar med att folk kommer och går på bloggen numera och tror inte längre att något hänt.

Gisan: Visst går man igång på sånt här!

Kerstin: Ha ha, undrar vad det jobbet egentligen innebar. Och i helfigur dessutom! Känns som något man inte skulle rekommendera sina barn att söka.

2008-01-23 @ 21:58:04
Postat av: Annaa M

En kollega skrev häromåret en krönika om fenomenet, med skammens rodnad på kinderna. Hon hade själv blivit arbetslös och insåg att hon som dryga 50-åring med gedigen kompetens var körd på arbetsmarknaden. Här hade hon själv suttit på redaktioner och varit helt ense med andra om att systematiskt sortera bort alla sökande över så där 40 med luddiga motiv som "vi behöver någon med fräscha idéer". Det är något man har för sig, att den som har minst erfarenhet ska ha mest idéer. Under alla mina år i mitt yrke har jag faktiskt aldrig sett särskilt många bevis för det. Ändå använder inte minst äldre det argumentet. Utom när de vill anställa någon som är "ung och formbar".

Men vi har ju ingen lag mot åldersdiskriminering.

2008-01-24 @ 10:15:11
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Ok då var det som jag misstänkte, ingen lag mot åldersdiskriminering, det är fritt fram att annonsera så här! Då är det dags att ändra på lagen tycker jag. Borde väl vara något parti som driver det.

2008-01-24 @ 15:13:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Martin

Förjävligt att bara anställa personer under 35! Med andra ord är jag helt värdelös då jag fyllt 38 år!Organisationen som åldersdiskriminerar heter Comminicare, fram för mailbomba organisationen som vi driver med våra skattepengar!!!!

2008-03-13 @ 17:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback