Tjolittafesten!

image1256

Det var alltså fest på Tjolitta i lördags. Arrangör var föreningen Idé och hantverk och behållningen gick oavkortat till bygdegården Tjolitta. Det var en kulturkväll med sånt som är kultur i Sillerud. Även maten var kultur dvs Jansson, köttbullar och prinskorv och efterrätten en paj. Man hade lagat maten själva. Det var slutsålt med drygt 100 betalande.

Underhållningen bestod av olika lokala förmågor. Gubben syns här som den urinnevånare han är, med entré i Sellefracken, dvs orange Helly Hansen. Och han undrade om han nu skulle var kvalificerad för hustruns modeblogg!

image1257

Sen berättade han Sellerehistorier från älgjakten i bygden. Här syns konferenciern, en av våra Snarkilsvänner och R på affären som spelar keyboard och en del annat. Han stod också för dansmusiken på slutet.


image1258

Jättesöta frk Hammarström gjorde en fin sånginsats trots att hon var förkyld. Bor numera i Snarkil om jag inte är felunderrättad.

image1259

Fr. v. syns en berömdhet; bygdens riksspelman; Alf på Smerere. Han kan spela vad som helst på fiol och det låter bra, sedan är det två andra spelmän.


image1260

Silleruds alldeles egen ukuleleorkester spelade också förstås.

image1261

Bejublat framträdande gjorde Lill-Braga. Det är alltså egentligen vår bildhuggare och tandläkare som gör den här figuren. Det är en annan del av kulturen i Sillerud; hästarna. Det är massor av häst och trav här och detta var en ny liten hästkrönika om vad som hänt bygdens hästar sedan sist.  Han understöds av vår granne G på Prästgården som är läckert flärdfull.

Kvällen gick fort med framträdanden och spel och lotterier av olika slag och avslutades med dans förstås. Vi svängde runt en stund men  åkte hem vid 12-tiden tror jag. Sedan satt vi här hemma och pratade med goda vänner en stund så igår söndag var det sovmorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback