Fantasifruktmålningar!

Fantasifruktmålningar!
Årskurs 2 i skolan är i hela Sverige inbjudna till fruktprovning av en stor livsmedelskedja (säger inte vilken eftersom jag inte vill göra reklam på bloggen) . Eleverna får smaka på ett stort antal exotiska frukter med konstiga namn och former och färger; drakfrukt exempelvis. Vi var uppe i samhället på detta evenemang igår onsdag och passade på att göra ett biblioteksbesök samtidigt. Här lajar vi runt i välbekant mönster; äter och roar oss. :-)
Här ingår förstås en massa nyttighetspredikningar också. Det handlar om vådan av att äta godis, chips och läsk samt nyttan med att äta frukt istället. Det blir ett resonemang som kryllar av vitaminer och mineraler och goda föresatser.

Eleverna fick med sig en fruktpåse var också och vi fick med frukter till skolan. Idag så gjorde vi en diktering (en gemensam text) om besöket. Sedan fick eleverna se på ett fruktfat och rita en fantasifrukt.

image1187
Det blev en jätterolig övning och den gemonfördes med skratt och stor energi.

image1188

vi använde fetkritor = oljepastell. Och uppgiften var att göra en fantasifrukt och göra en enhetlig bakgrund till den.

image1189

Här finns alla upptänkliga fantasifrukter. Det är monsterfrukter, ishockeypuckfrukter......

image1190
Vi kikade innan också på de gamla målningarna av han som gjorde gubbar med ansikten av frukter och det inspirerade några.

image1191

image1192
Längst ner till höger här är en gubbe som är uppbyggd av olika frukter.
Vi hade roligt som lärare och eleverna hade också roligt med sina bilder. Det här är väldigt kul att hålla på med och en stor del av förtjänsten ska min kompanjonlärare ha. Hon är väldigt konstintresserad och duktig på att inspirera barnen till bildskapande.

Kommentarer
Postat av: Elin Davidsson

Många fina frukt bilder!!!

2008-06-20 @ 13:10:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback