Barns behov av kojor!

Barns behov av kojor!
Barns behov av kojor är omättligt. När jag flyttade in i nuvarande lokaler så gjorde jag en koja av ett bord genom att häfta fast ett stadigt tyg runt kanten. Men det räcker aldrig med en koja. Barnen hittar nya kojor hela tiden. Det går bra att ha koja under arbetsbord också. Fotstöden kan fungera som bord i kojan och där kan man ha boken. Ibland lägger vi en filt över om någon vill ha det lite mer ombonat.

image1178

Under ett bord, bakom ett skåp.....

image1179

 I den riktiga kojan när jag lyfter upp tyget för att ta kort. Två får bra ´plats här.

image1180
Bakom dörren på saccosäcken kan också bli en koja......

Jag tror egentligen inte att barn är skapade att sitta på stolar vid bord särskilt länge. Det här funkar bra och ger ett lugn i arbetet. Men några vill ha borden förstås.

Kommentarer
Postat av: Lotten

Fantastiskt att du låter barnen få tillgång till detta i klassrummet! Märker att vi har en tendens t.o.m. hemma att läxan "ska" göras vid bordet.
Vi gjorde en permanent koja (maken kom med idén, jag sydde) av utrymmet under vår trappa upp till övervåningen. Det var hopplöst att möblera där ändå, och barnen lekte ofta därinne. Den har använts till otroligt mycket!

Postat av: Inga M

Lotten: Kanske finns det ett behov av att skärma av omkring sig och få ett eget litet bo, ensam eller tillsammans med någon. Med alldeles för stora klasser, som min på 23 elever, så accentueras nog behovet ytterligare. Jag funderar ju ibland på om det här med att barn per automatik är oroligare idag än de var förr är en myt. Det kanske är vi vuxna som organiserar fram orosskapande miljöer och barnen som försöker hitta strategier för att överleva i dem. Kojorna kan var en del av de strategierna.

2007-10-04 @ 05:25:49
Postat av: lärare

23 - stora klasser??? Skulle vara glad om man hade en sån liten klass...inte helt vnaljigt tyvärr.

2007-10-05 @ 23:22:03
Postat av: Inga M

Lärare: När vi har att göra med 1:or och 2:or i grundskolan så är det alldeles för stora klasser.
Som 6-åringar i vår kommun så har de mer än dubbelt så mycket personal. Hur det fungerar längre upp i åldrarna vet jag inte.

2007-10-05 @ 23:33:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback