ÄLGLOV!

I den här lite ovanliga kommunen, Årjäng, har inte skolan höstlov vid allhelgonahelgen, som brukligt är i övriga landet, utan älglov under första älgjaktsveckan. Så nu är det en veckas ledighet och det känns lite märkligt att vara ledig ett lov. Men man vänjer sig.

I många familjer så är detta en vecka av återvändande. Barnen eller andra släktingar kommer hem för att delta i jakten. Det blir återseenden och spring i stugorna och ätande och kaffedrickande.

Vi får jaktgäster förstås som vanligt. Det  är tre män från norra Tyskland, en av dem en god vän sedan några år tillbaka, från den familj i Badow som vi tillbringade gubbens femtioårsdag hos.

De anländer vid halvetttiden och ska installeras i stugorna.

Vid tre ska vi gratta Rolands bror som fyller jämt och firar på Tjolitta.

Vid 6-tiden ska vi infinna oss i norska Askim och fira en god vän som fyllde jämt i måndags.

I morgon söndag åker gästerna och gubben iväg på provskjutning vid middagstid. Sen bjuder jag på middag här på kvällen och då är det traditionell information om årets jakt till alla tyska gäster och några till.

Under resten av veckan kommer jag att ägna mig åt friskluftaktiviteter, matlagning, fönsterputs, bokläsning, trädgårdspyssel och åt att vara lat. En dag blir det Karlstadsbesök. På tisdag ska vi grilla nere vid sjön och fira en av jaktgästerna som fyller år. Det mesta är traditioner sedan flera år tillbaka.

En hel vecka verkar så oändligt lång när man har den framför sig. Man ska hinna allt. Men det brukar inte bli så mycket av ändå och tiden bara flyger iväg.


Kommentarer
Postat av: Lena

Vi måste ha gått om varandra...såg att du varit inne hos mig och jag har skrollat ner i dina texter för jag har inte hunnit läsa på flera dagar....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback