Uteblommor i amplar

uteblommor1

Det får bli så här. Penséer i amplar utom räckhåll gör rådjuren. I o för sig är det inte så mycket rådjur kvar nu sedan den hårda vintern och de hungriga lodjuren tagit sitt, men de som är kvar finns är i  trädgårdar och på fält, inte i skogen. För i skogen är lodjuren och där vill inte rådjuren vara längre. I skogen är rådjurstomt.

De här penséerna köpte jag för ett par veckor sedan, jag var nästan först på Plantaget i Karlstad. De har redan varit översnöade flera gånger, men reser sig tappert igen så fort snön går bort. De lär tåla upp emot 7 minusgrader. Det är inte de storblommiga penséerna utan mindre mer buskiga.

Hur som helst så är det de första blommorna i trädgården och det är suveränt att se dem. Har både på framsidan och baksidan. Nu börjar krokusen blomma också. Har ett par rundlar ner emot vägen. Det är grusunderlag och sydsluttning så de blommar rätt tidigt för att inte vara efter en vägg.

Hos modren blommar snödroppar, krokus och blåsippor. Hon hade det i sin skogsträdgård förr och tog med hit till Svensbyn för snart 15 år sedan. De blommar än, men så har hon alltid lyckats få allting att blomma. Hon har gröna fingrar eller vad det nu kan kallas. Ur hennes händer växte allting frodigt och vackert, blev bara större opch mer omfångsrikt för varje år som gick. Hos mig överlever bara det mest härdiga och endast några år, sen får jag plantera nytt. Men jag framhärdar ändå. Måste ha blommor i trädgården! Och betraktar varje år som en seger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback