Planering framöver

I morgon jordbruksminister. Till helgen Sunne med SPA.  Söndag kväll långt telefonsamtal med D och G i Frankfurt eftersom jag ska översätta deras personliga presentationer inför fotoutställningen på biblioteket i Årjäng fram i maj. Längfredagen kommer tyska goda vännerna från Hamburg på besök.  Påskafton 50-årskalas Lian.

Har försökt att ta mig samman och planera våra liv framöver. Jag bokade på hotell Winn i Husqvarna för Elmia Game fair. Hoppas det är ok. Om någon vet något annat så får Ni säga det. Jag hoppas det är tyst. Vi landsbygdsbor kan inte sova i trafikljud. Glömmer aldrig när vi försökte sova på Scandic hotell i Södertälje. Det ligger precis där motorvägarna delar sig i två och det lät som om långtradarna försökte ta sig igenom hotellkorridoren hela natten. Vi sov verkligen inte en enda minut och nu överdriver jag inte!  Vi är inte alls vana vid sånt väsen. Det mesta ljudet på vår lilla landsväg är kloppet från hästar som körs förbi för att tränas till start på Årjängs travbana.

Några dagar på påsklovet drar vi till Stockholm för att avnjuta sonens lägenhet när han är i LA  och för att träffa dotter och barnbarn som kommer ner dit från Umeå. Det blir ett par hela dagar där. På hemvägen ska gubben till ett rovdjursseminarium på Kvinnersta. (Ljuva minnen från Blå Stjärnekurser. Herregud jag är faktiskt "utbildad" djursjukvårdare och avbytare i lantbruket i händelse av krig och var i största hemlighet (!) krigsplacerad i Gabrielssons potatisland!! Tur att vi har haft fred sedan dess!)

Och medan han är på rovdjurseminarium under dagen så ska jag avnjuta barndomens trakter runt Örebro - Hallsberg. Säkert blir det Marieberg köpcentrum, Örebro konstmuseum (vad ställer man ut nu?). Kanske Suss är hemma? 

Det blir säkert fadrens grav vid Hallsbergs kyrka, besök på bokhandeln där för att växla några ord med Bosse,  kanske Inger i Sandstorp, biblioteket, eventuellt se bror o svägerska som bor i Åsbro numera, kanske en matbit på hotell Stinsen hos goda vänner. Ja, det finns en del att välja på. Det räcker iofs att se husen, träden, gräset och stenarna som jag minns sedan jag var liten.  Det är alltid en sån kakafoni av minnen som strömmar över mig när jag kommer dit.  Kommer ihåg, röster, dofter, händelser som varit bortglömda.

Veckan efter midsommar åker vi ner till Småland för att bla träffa Stockholmssonens svärföräldrar.  I september kommer kanske LA-sonen hit för ett månadslångt Sverigebesök.  Fiskegästerna börjar komma i slutet av april, sedan är vi låsta varje lördag i stort sett fram till i september,

Det är den ungefärliga agendan med speciellt framöver, men i övrigt är det lugnt.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Hur hinner du MED Människa...!?! =D Sannerligen mycket på gång framöver...Våren är också här en hektisk tid med människor, möten och aktiviteter. Håller med dig om att det är skönt när det är tyst på nätterna....Här blir det dock nästan OMVÄNT när vi har nattgäster från städerna...-"Det är så TYST...nästan svårt att sova..." Själv sover jag oftast gott överallt....=D

Trolda - Godmorgon!

Postat av: Inga M

Trolda: Asch det bara låter mycket när man drar hela agendan så här. Det är ju över lång tid. Men för mig är det en kraftansamling att göra det här med planering, boka, ringa, fixa ihop tider för olika människor och så. Drar mig alltid in i det längsta och så blir det i sista minuten. Men nu känns det som om jag har fått ihop det ett tag framöver.

2007-03-22 @ 14:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback