Kaffe

Kaffe

Alltså, det här var nytt för mig. Vid kvällens besök på via Appia i Karlstad så avslutade vi med kaffe. Och då får man fram en kaffemaskin till bordet. Den är förberedd och man ska begripa att man ska trycka ner spaken sakta för att liksom göra sitt eget kaffe!

Tur att vi hade världsvant sällskap med, A o L från Karlstad. Mannen i sammanhanget är anställd av NCC, pendlingsjobbar i Stockholm och har alltså varit ute i vida världen förut.  Han fixade detta på nolltid. Fast vi kanske också hade gjort det. Vår gode vän D. från Frankfurt am Main har också en sån här apparat hemma. Det blir supergott kaffe!

Sen är vi sugna på att test Ls recept på egengjord klyftpotatis. Så här kommer vi att göra den:

Bakplåtspapper i botten på plåten så det inte bränner fast. Skala eventuellt potatisen, klyfta, vänd runt den i olja, sprid ut på plåten, strö över oliver och soltorkade tomater i olja och någon krydda (glömt vilken, ev timjan el basilika). Sedan in i ugnen så där 30 minuter. Fast det låter mycket om man har klyftat potatisen.


Kommentarer
Postat av: mildamakter

Jag brukar använda rosmarin eller timjan, och sen inte ha dem inne i ugnen mer än 20 - 25 min, man får ha lite koll på dem mot slutet. Resultatet kan variera lite beronde på vilken potatissort man använder :o)

Postat av: Inga M

Mildamakter: Ja, jag tror också att det räcker med 20-25 minuter. Det ska bli spännande att pröva.

2007-03-17 @ 09:41:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback