Fika 62 kr

Fika 62 kr

Karlstad på endagsssemester hade vi igår lördag. Vi startade på Mitticity, det nya köpcentret inne i stan, och tog en fika. Och detta kostade 62 kronor!! Varsin kaffekopp och två biskvier!!

Gubben försvann förstås till gubbdagis= Clas Olsson och jag strosade runt i affärerna. Jag hittar inget i affärer numera. Kan det var att jag är för gammal eller är det modet som är fel. Alltså alla upptänkliga mammaklänningmodeller (Annaa har lärt mig att det empireskärning!) och jättesmala byxor. Smala byxor bara klättrar uppåt på mina ben och lägger sig i korvlager runt knäna, det går inte.

Det enda som jag kände igen och gillade var musiken som spelades överallt. Det var vår gamla 60 -70-talsmusik.  De blev i alla fall billigt för min del, inget inhandlat.

Kommentarer
Postat av: Ninni

62 spänn inte klokt egentligen!

Men biskvier är såå gott! Var inte du med till Claes Olsson...där finns mycket kul att köpa!

ha en skön söndag, kram

Postat av: Inga M

Ninni:
Nej, inte igår. Jag fastnade i ärlighetens namn på Akademiebokhandeln och köpte mig en liten bok: Svinalängorna. Var också på väg att köpa boken om oss till barnbarnen. Man kan alltså köpa farfars, farmors bok där man skriver i en massa om sig själv o de äldre släktingarna och ger till barnbarnen. Det vore roligt. Men vi är ju morföräldrar och det fanns bara för farföräldrar så det blev ingen.

2007-03-11 @ 15:03:16
Postat av: Trolda

"Kostar det så smakar det"...=) Min Sambo går också alltid till clas Olson i Uddevalla när jag shoppar...Han kan gå där i TIMMAR tror jag....Och alltid hittar han någon "livsnödvändig" (!) pryl...

Trolda - God eftermiddag!

2007-03-11 @ 15:06:17
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Ska jag förstå saken rätt att du tycker att 62 kr är dyrt? I den här metropolen hade ni aldrig kommit undan med den nätta summan. Det hade nog blivit drygt 70 pix.

2007-03-11 @ 16:10:28
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: "Klas i sjön" som det kallas här är verkligen den perfekta parkeringsplatsen för gubbar när man vill gå ifred. Det kan ju duga med en bra pub också.

Tjatis: Ja, jag tyckte det var jätte dyrt. Du skojar, inte kan det väl kosta 70 spänn i Stockholm??? Det är ju bara helt osannolikt!!

2007-03-11 @ 18:00:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Anna

jA, VARFÖR KORVAR SEJ BYXORNA SÅ DÄR VID KNÄNA, NÅT JAG OXÅ HAR PROBLEM MED...SKÖNT ATT HÖRA ATT DET FINNS FLER.NJUTER AV LILLE OSKAR PÅ FÖREGÅENDE BILD, SÅ SKÖNT MED RYGGSÄCK Å FIKA I SKOGEN. HA DE GÖTT. ANNA

2007-03-11 @ 18:43:21
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Anna

*fniss* gubb dagis..he he..det måste jag komma ihåg att säga när det tjatas om det ;)

2007-03-11 @ 19:42:52
URL: http://thisisme-anna.blogspot.com
Postat av: Inga M

Anna: Du också?? Jag trodde bara att det var jag. Jag får panik och bara drar och drar men det hjälper aldrig. Mina ben är nog för korviga i konstruktionen.

Anna: Jag gillar verkligen den beteckningen; gubbdagis! Den säger allt! Och de kommer alltid ut med något livsnödvändigt; någon nyuppfunnen liten maskin eller några små pannlampor eller skruv och spik.

2007-03-11 @ 20:13:16
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Moi

Ja inte är det billigt att ta en fika ute numera. Sen beror dte ju naturligtvis på vart man fikar, men på "inneställena" är det svindyrt. Men ack så gott.

2007-03-11 @ 20:31:28
URL: http://buzfamily.blogspot.com
Postat av: Annaa M

Undrar lite; 62 spänn var väl för båda?? Ska säga att det finns gott om ställen i huvudstaden där det lätt kostar mer än så för en person!

Angående skärningar och byxor ska jag göra en utläggning i min blogg när jag får tid.

2007-03-11 @ 22:56:05
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Moi: Nej jag tycker det var svindyrt. Förstår inte hur man klarar av att ha barn med ute på shopping, det brukar ju vara glass och fika hela tiden.
Annaa M: Ja, det var för båda, herredgud så mycket kan det väl inte kosta för en person???!!!
Tacksam för utläggningar om skärningar o så. Du kanske vet ungefär hur länge såna här hopplösa trender brukar hålla i sig. Nu är det väl inne på andra året! Tar det aldrig slut någon gång??

2007-03-11 @ 23:02:41
Postat av: Annaa M

Ha ha, vi var på ett trivsamt kafé i Midsommarkransen igår och yvdes över hur billigt det var! Bara 30 kronor för ett bra wienerbröd och kaffe med påfyllning! Jojo, vad det kan kosta här!

2007-03-13 @ 00:02:00
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Gunilla Norman

Hej Inga!
Men hallå det är väl gängse priser för en fika. Dessutom var det väl inte Delicato-kvalitet på biskvien utan bättre upp. Här på travmuseet kostar kaffe 15:- och kaka (oftast Delicato)kostar 15:-. Tja det blir ju en vinst på 2 spänn.
F.ö. Har Du testat Wok-restaurangen i Mitticity. Kanonmat och mycket. Dessutom nylagat. Underbart
Ha det bra Hälsningar Gunilla

2007-03-18 @ 15:55:49
Postat av: Inga M

Annaa M: Tur att jag inte köper några kläder så pengarna räcker till kaffe !

Gunilla: Hej Gunilla! Va, roligt att Du kommenterar i min blogg!

Kvaliteten på biskvin vågar jag inte yttra mig om, den smakade ok så vitt jag minns. Jag får inför kommentarernas överväldigande majoritet kapitulera inför något som inte är högt pris på fika utan bara inflation de senaste åren som vi gamlingar inte hängt med på. Vi har inte hängt med i prisutvecklingen om man så säger, eller vi har inte förhärdat oss.

Tack för tipset om Wokrestaurangen i Mitticity. Vi får testa den nästa gång. Jag ser ju på bloggen att våra liv allt mer urartat till att bestå av mathållpunkter och vi allt mer framstår som konstant svultna matvrak.

2007-03-18 @ 17:16:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback