Var ligger Årjäng egentligen?

Fnissar glatt när jag läser Zofys inlägg och hon tror att jag bor i Norrland. Jag hade också noll koll på var Årjäng låg när jag sökte tjänst här 1972.

Jag kände ingen alls här utan ville bara pröva på att jobba på något helt okänt ställe. Jag sökte tjänst i Smålands Burseryd, Vimmerby och något mer ställe längre upp och så Årjäng då. Jag var säker på att det låg i norra Dalarna minst.

Sen när jag hade fått tjänsten och skulle åka på första besöket så höll jag på att inte hitta det på kartan för det låg ju, då som nu, i södra Värmland efter E18 mellan Stockholm o Oslo!

Jag närmade mig det lilla samhället med en viss skepsis p.g.a. min miss. Läget var ju inte så exotiskt som jag tänkt,  men jag minns också hur begeistrad jag blev i det landskap av sjöar och berg som jag kom till.  Och det är jag fortfarande. Det som skulle bli ett sabbatsår är idag dryga 35 år och så mycket  till sabbat blev det inte heller.

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag diskuterade oxå med maken om vart Årjäng ligger häromdagen. Jo, jag pratar en del om dej här hemma, om att du jagar och fiskefilmning och förstås dina hundar som hela fam sett bilder av. Jag sa: Jag tror Årjäng ligger i översta vänstra "hörnet" av Vänern å så en bit in...och det visade sig ju inte vara helt tokigt då vi kollade kartan. Anna

Postat av: Inga M

Anna: Va kul! Då är vi liksom bekanta familjevis också!

Visst Årjäng ligger ungefär där Du beskriver det: Vänern upptill till vänster och så en bit mot norska gränsen.

2007-02-07 @ 09:32:26
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Trolda

Årjäng!? Värmlands PÄRLA! Det vet väl ALLA var det ligger...!?!

Trolda - Tjingeling! =D

2007-02-07 @ 09:57:16
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Tackar för vänliga ord!

2007-02-07 @ 10:23:39
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Fiskarflickan

Jag har till och med varit i Årjäng! :D Mamma och pappa släpade med mig och brorsan på många semestrar genom Dalsland och Värmland när vi var små... Favoriten var ändå en liten camping utanför Torsby. Nya Skogsgården tror jag den hette. Otroligt vacker natur där uppe!

2007-02-07 @ 17:21:42
URL: http://fiskarflickan.blogg.se
Postat av: Rutan

Smålands Burseryd... nja, du valde säkert rätt!

2007-02-07 @ 20:23:55
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Fiskarflickan: Jag antar att Du och Din bror kan ha placerats vid det stora plasttrollet på torget. Det har en svans som är en rutschkana och har blivit en kontroversiell symbol för Årjäng. Föräldrar brukar under tiden fika vid något av kaféerna runt torget. Det är mycket vackert uppåt Torsby o Sunne också.

Rutan: Jag har sedan dess varit fascinerad av Smålands Burseryd. Skulle verkligen vilja komma dit och se hur det ställe ser ut som kunde ha blivit min hemort.

2007-02-07 @ 22:45:37
Postat av: Annaa M

Undrar mot bakgrund av ovanstående varför jag i princip alltid vetat var Årjäng ligger. Jag har ju ändå aldig varit där. Däremot har jag varit i både Torsby och Sunne förutom de stora metropolerna som Karlstad, Kil och Grums. Samt Filipstad. Det var det besöket som gjorde att jag blev belagd med inreseförbud av Svenska Livsmedelsarbetareförbundets avdelning i Värmland. Men den historien har du hört!

2007-02-07 @ 23:21:45
Postat av: Inga M

Annaa: Det där kallar Freud (eller nån!) förträngning. Antingen har Du gjort något som var så roligt i Årjäng att Du behöver förtränga det eller också något klandervärt. Det är bara att välja. Tillfällena till synd här är begränsade: Vi har ju travet och spelet där med tillhörande restaurang och så det omtalade trollet. Du kanske som lite stöp över trollets hemska tår o svor på att aldrig mer komma tillbaka.

Härmed upphäver jag högtidligen Ditt av Svenska Livsmedelsarbetarförbundet utfärdade inreseförbud till Värmland!

2007-02-07 @ 23:49:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback