Melodifestivalen

Jag såg melodifestivalen sporadiskt, eftersom den knappast trollband om man säger så.  

Luuk är ju bara fel för det här uppdraget. Det kan väl inte vara meningen att han ska hålla på i alla deltävlingar???  Visst har karln humor, men  en speciell humor som jag kan uppskatta i små portioner när jag råkar vara på rätt humör. Men det är helt fel att få honom körd ner i halsen som en biprodukt till något helt annat  och det  flera timmar i sträck!!  Nej det funkar inte alls!  Ta genast ut honom och sätt in något folkligare och det behöver inte vara någon som krampaktigt ska försöka vara rolig!  Det känns som om de som satt ihop programmet inte riktigt litar på att konceptet sångtävling ska duga, utan det måste vara skämt-time mellan låtarna. Klipp då in proffsskämtare  istället för att försöka göra programledaren till en kameleont. 

Tommy N låter naturligtvis bra och låten är säkert helt ok, men varför måste han försöka se ut som Carolas  ex, den slipprige Runar??   

Om jag nu ändå är igång med klagovalser så visst sjöng ett par grymt falskt?  Eller det kanske var meningen; något slags trashigt koncept som ingen begrep?  Jag kan bara tacksamt konstatera att de åkte ut.  Eller också var de bara nervösa och då borde jag tycka synd om dem istället förstås.

Sen fascineras jag, liksom flera på bloggen, över att detta med melodifestival väcker ett sånt stohej i just Sverige. Här blir det till en nationell eruption av  tittande och tyckande. Som vanligt med en mycket bred mainstream. Någon måste göra en avhandling på det, en jämförande studie mellan Sverige och något liknande land. Det kan väl hamna inom ämnet kulturgeografi eller kanske musikvetenskap eller mediakunskap eller sociologi eller..................

Kommentarer
Postat av: Manon

Jag tror det är fler länder som har deltävlingar?

Jag tror de har tagit intryck av dokusåporna och Idol och gud vet vad. Allt måste draaaaaas uuuuuut lääääänge och mjölkas maximalt.

Jo vi såg. Vår äldsta gillar ju sådant, hon är inte så stor:).

Postat av: Trolda

Jag tittade INTE. Det RÄCKER med den stora finalen, den ser jag, dock inte direkt fram emot...Men tittar GÖR jag...Svensk, antar jag.

Trolda - Inte min Melodi! =)

2007-02-05 @ 08:38:25
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga m

Manon: Vi har många tyska vänner och där har ingen hört talas om melodifestivalen.

Trolda: Jo, vi kommer säkert att ha teven på på resten av deltävlingarna om vi inte gör något annat roligt, för då blir det snabbt bortprioriterat.

2007-02-05 @ 13:14:31
Postat av: Annela

Ber att få instämma, inga m. Jag tyckte att det var hemskt och Luuk var bara vidrig och fick ta alldeles för mycket plats. Han trodde kanske att det var HANS program.

2007-02-05 @ 15:03:53
URL: http://www.annelasmys.blogspot.com
Postat av: Inga M

Hej Annela! Jag har försökt komma in på Din blogg, misslyckats med lösenord o så, men jag gör nya försök.

2007-02-05 @ 15:27:30
Postat av: Anna

Nej, jag är ingen melodifestival-människa. Ska de va ska de i så fall vara som det var förr. Allt på en kväll, omröstning...klart! Anna

2007-02-05 @ 18:30:36
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Rutan

Du säger precis vad jag tänkte och tyckte om falsksång och programledning. Jag tror hela fenomenet med uppmärksamheten och tjatet om melodifestivalen och deltagarna hänger ihop med ytlighet och modebloggar, på något sätt.

2007-02-05 @ 20:15:51
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Annela: Jag har gjort något fel när jag skulle försöka få något som heter googlelösenord så jag får det inte att fungera att komma in på Din blogg. Jag kan tydligen en period komma in o läsa, men inte kommentera. Skitt!

Anna: En kväll räcker nog, fast den där omständliga röstningen kan man vara utan.

Rutan: Kanske är det samma fenomen

2007-02-05 @ 22:57:32
Postat av: Björn

Runar, ha ha!! detvar precis vad jag sa när jag såg han. Varför ska han envisas med att se ut som en Runar light :-)

2007-02-05 @ 23:03:58
URL: http://www.klix.se/wordpress
Postat av: Anonym

Björn: Exakt, jag gillar inte det eftersom jag skulle vilja ha Tommy N en klass bättre trots allt. Minst!

2007-02-05 @ 23:09:47
Postat av: Annaa M

Undrar mest hur de tänker när de släpper fram såna där band som det som kom sist. Som spelar illa i en genre som ingen känner till. Det finns massor av band som spelar hyggligt och "alternativt" och gör bra egna låtar. Varför då plocka med ett skitband med en skitlåt som faktiskt ingen gillade. Kan möjligtvis inte juryn den nya musiken tillräckligt bra? Tror de kanske att bara man plockar med några yngre som spelar "annorlunda" så ska en yngre publik uppskatta det. Dårskap! Just "yngre" är ju väldigt petiga i sin smak och har totalkoll på vad som gäller.
Äh, jag tittar vidare...

2007-02-06 @ 00:22:21
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Jag har noll koll på vilken musik som gäller för tillfället och vad som är nytt respektive gammalt. Men det var inte så mycket som "stack ut" och fastnade så som en riktig schlager ska göra.

2007-02-06 @ 18:24:02
Postat av: Blackout

För första gången på flera år såg jag inte Melodifestivalen, boken jag höll på med drog så in i vassen och så blev det som det blev. Nu har jag bestämt mig för att inte titta på de övriga avsnitten eftersom följetongsupplägget inte riktigt passar mig och så är det hu allid fel låt som vinner ;-)

2007-02-06 @ 19:48:09
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Inga M

Blackout: Jag blir ju nyfiken på vilken bok det var som slog melodifestivalen. Men det kanske är en väl förborgad hemlis.

2007-02-06 @ 23:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback