Björn Ulweus och Benny Andersson - förlorar i alla fall!?

Oavsett utgången av den rättegång som nu inletts om vem som egentligen skrev manus till "Kristina från Duvemåla" så kan Björn och Benny bli de som drar det kortaste strået.

Peter Kadhammar i Aftonbladet har valt sida!  Det kan man läsa mellan raderna. Han beskriver Björn och Benny som resursstarka, överlägsna  och  löjligt lika figurer, med likadana frisyrer, kläder osv. De citeras dessutom sägandes  småelaka saker som ungefär att vi betalade hellre 5 miljoner än att någon skulle säga att vi lurat en gubbe. Det är ju onekligen cyniskt och von oben på ett sätt som inte gör sig bra i media.

Motståndaren Seth beskrivs däremot som en okänd men yrkeskunnig person som får kämpa i rätten för att bli betraktad som proffs. Det antyds också att det inte är pengarna han strider för utan sin yrkesheder.

Nu till den stora frågan: Vad gör resten av media? Väljer var och en en egen väg för en gångs skull?

Eller ska det bli som vanligt att alla väljer samma vinkling,  en bred mainstream utser syndabockarna direkt. Dessa ska det sedan hackas ner på hela tiden under processens gång; ja inte direkt förstås, men som vanligt mellan raderna och i rubrikerna.

Om fler hakar på Kadhammars David - Goliat - tema så är Björn och Benny rökta. De har  i så fall  i ett slag tappat hela den gloria av otadlighet och upphöjelse som vilat över dem  i svenska folkets ögon under decennier.  Och den var kanske en dyrbarare skatt  att förlora än de fiktiva pengamiljoner som nu står på spel.    

Kommentarer
Postat av: Blackout

Oj, nu märker jag att skogen dragit för mycket den sista tiden...har varken tidningar eller sett på TV så om detta visste jag inget. Skall genast uppdatera mig.
Krya på dig.

Postat av: Inga M

Jag vet inte om det står i papperstidningarna än. Jag läste det på nätet. Ska bli intressant som studie av media tycker jag, hur de agerar och tar ställning.

TAck för kryapådig önskningar!

2007-02-08 @ 20:38:15
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Anonym

tack för kaktus-tips, såpan björn och benny lär säkert pågå ett tag, men även om man är störst, kan man ha rätt - men jag vet inget om sakfrågan!
alla borde väl vet var årjäng ligger, i vart fall vet jag det, har t.o.m varit där!
flunsan ska du underhålla, på lämpligt sätt, så du får behålla den länge! det har inget med hypokondri att göra!

2007-02-08 @ 21:09:24
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Anonym

Latmasksamtal: Exakt, jag har ingen koll på sakfrågan heller och den intresserar mig egentligen inte. Det ska bara bli spännande att följa medias ställningstagande.

2007-02-08 @ 21:44:21
Postat av: Inga M

Latmasksamtal: Exakt, jag har ingen koll på sakfrågan heller och den intresserar mig egentligen inte. Det ska bara bli spännande att följa medias ställningstagande.

2007-02-08 @ 21:44:41
Postat av: Anonym

bra inlägg!:)

2007-02-08 @ 22:15:57
URL: http://miljonistas.blogg.se
Postat av: Inga M

Miljonistas: Det var en vänlig kommentar!

2007-02-08 @ 22:37:10
Postat av: Anna

Hej Inga. Det är inte mina hundar detta, utan grannens. Jag har ingen hund. Stövare blandat med beagle är det.... Den här taxen är 10 år, men fortf väldigt pigg och busig.Ja, en tax blir det...nån gång.Må gott. Anna

2007-02-09 @ 09:03:57
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Trolda

Jag har inte följt dramat på nära håll...Ej heller från sjukbädden..(är du bättre nu?jag känner mig något piggare faktiskt, men den är seg o ihärdig)Men det låter ju onekligen som Davids kamp mot Goliat..och det vet vi ju alla hur DEN slutade...

Trolda - Trevlig helg o Krya på oss!

2007-02-09 @ 14:22:26
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Ninni

Här har jag missat nåt...hade ingen aning om att det skulle kunna vara nån annan som skrivit Kristina från duvemåla!

Ha en skön helg, kram

2007-02-09 @ 15:31:10
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Inga M

Anna: ha, de var inte Dina, då förstår jag! Våran gamle tax Anton blev 13 år så den här lilla fröken har säkert några år kvar. Små hundar blir äldre än stora hundar.

Trolda: Efter en lång sovstund på eftermiddagen vill jag tro att jag mår bättre.
Instämmer i krya på oss!

Ninni: Seth gjorde först ett manus, men det funkade inte. Sedan inkallade B och B någon annan att göra manus. Det gick väldigt snabbt och var enligt Seth så likt hans att det egentligen var det som låg till grund för föreställningen.

Ha det gott!

2007-02-09 @ 15:58:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback