Rekommenderar Kulturbloggen om bloggen!

Jag råkade läsa Kulturbloggen (RS) blogginlägg den 28 december om konsten att få höga besökssiffror och hur man kan fuska sig till dem. Det är läsning som rekommenderas! Mycket intressant. Jag som inte ens kan länka här kan bara hänvisa till länk i min blogg och att scrolla fram till rätt datum.

Jag inser vilken naiv o totalt okunnig bloggare jag själv är. Jag kan inte ens pinga inlägg som det så vackert kallas, inte heller är jag anmäld till någon topplista över mest lästa, jag kan heller inte se till att mina inlägg  går att googla på. Automatsurfning har jag heller inte sysslat med. Konstigt att jag har en enda läsare.

Ändå är jag jättenöjd med statistiken och jag tror att de som besöker min blogg läser den, inte bara kopplar på automatsök för att få automatsvar. (?!) För det får de inga. De får riktiga svar.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Håller med dig Inga om att jag hellre vill ha riktiga besök och kommentarer.
Sen finns det ju de som sätter en ära i att hjälpa vissa bloggare att få många besök. Inlägg som "idag har jag ätit frukost och ska gå till jobbet, ha en bra dag" som får 39 kommentarer utan mer innehåll. Då har bloggandet tappat de glädjefulla skrivandet och bara blivit en sport för att hamna högt på olika listor. Har kollat runt lite på utomländska bloggar och ser att detta beteende, att blogga utan något särskilt innehåll, är väldigt svenskt.

2006-12-30 @ 03:53:25
Postat av: Inga M

Den typen av skrivande kan naturligtvis vara besöksraggning, men behöver inte vara det. Det kan ju också tillfredsställa behov av vardagsvänlighet som vi alla kan må bra av.

2006-12-30 @ 06:06:30
Postat av: Rutan

Jag har förundrat mig över den typen av bloggskrivande. Den uppmärksamheten kan man få på en del chattar som är förhållandevis vettiga och samlar det som blir kompisgäng. Jösses vad det lyckönskas och kramas och ges uppmärksamhet där! Jag är glad för att jag hittat till många olika typer av bloggskrivande, kan läsa långa inlägg som jag knappt begriper och fascineras av folks kunskaper, kan läsa modebloggar och förundras över folks ytlighet, men framför allt ger det mig mycket att läsa ert, ni ovanstående intressanta kvinnors, skrivande!

Postat av: Inga M

Håller med Dig Rutan om att det är roligt med olika typer av bloggar. Det är mångfalden som är intressant på bloggen. Det vore ju inte ett enda dugg upplyftande att bara läsa likasinnades tankar o åsikter. Här finns hela spektrat att ta del av; beundra, hålla med, reta sig på, debattera.

Jag läser gärna Din blogg också. Den har, precis som Annaas, en blandning av vardag och djup som tilltalar mig.

2006-12-30 @ 12:06:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback