Baldersnäs sunk

Baldersnäs sunk

Baldersnäs är en gård i norra Dalsland några mil från oss. Den ägs numera av Ingvar Oldsberg som säger sig vilja satsa ett antal miljoner på verksamheten. Vi var i år, för ett tag sedan på julmarknad här. Den lockar varje år tusentals människor och är trevlig.

Vi åt mat på Baldersnäs i samband med julmarknaden och det var tyvärr lätt sunkigt. En städerska for runt och skurade golv under tiden. Vid kaffet såg det ut så här hela tiden: stora kaffefläckar på duken, en kvarglömd låda med lortiga glas på väg till disk och en smutsig disktrasa i.  Sillavdelningen på julbordet var ok men köttbullarna oätliga enligt allas bedömning i vårt sällskap, stenhårda och gjorda på grovmalen färs.

Tråkigt att Baldersnäs inte ska få riktig ordning på sin restaurang för miljön inbjuder verkligen till att åka dit och äta gott.  Vi har varit besvikna ett par gånger tidigare också. I somras var vi där på grillmat. Det skulle ha varit filè men det var det inte erkände grillaren när vi frågade. Vid något tillfälle har vi fått vänta orimligt länge på att bli serverade.

Mannen som har hand om restaurangen o oftast tar upp beställningar är engelsman. Han pratar visserligen svenska men med mycket dåligt uttal och fort så det är svårt att förstå vad man egentligen har kommit överens om i beställningen. Man frågar om ett par gånger men ger ofta sen upp o hoppas på det bästa. För äldre, som inte pratar engelska måste det vara väldigt svårt.

Kommentarer
Postat av: Malena

Idag är det dags för hälsoutmaningen. Hoppas att du är med. Läs inlägget i min blogg så vet du vad som gäller. Kram M

Postat av: Lillan

Inga, du får säga till den där engelsmannen att ' he must not let the side down'. Här sitter jag och känner mig generad å andra engelsmäns vägnar. Har ingen klagat på den dåliga maten och servicen?

2006-12-03 @ 13:36:38
Postat av: Anonym

Malena: Jag tror jag står över hälsoutmaning den här gången. Var inne på Din blogg o läste. Jag får hålla mig till källarcykeln. Men tack för inbjudan! Den var en vänlig omtanke.

Lillan: Det vore ju imponerande att säga nåt engelskt. Vad betyder det nu då? Ber jag honom försvinna ner i källaren eller? Jag vet inte om någon har klagat på det hela. Det är så långt från vår hemort så vi hör inga sinande rykten direkt. Men det är tråkigt för jag skulle verkligen vilja att det funkade med Baldersnäs för det är så vackert där och har så stor potential att bli något men lite satsning.

2006-12-03 @ 22:45:47
Postat av: Lillan

Inga, ' let the side down' är ett uttryck som betyder t.ex. att uppfÖra sig på ett generande vis eller orsaka problem fÖr en grupp personer som man själv är en del av. Som ett exempel kan man säga att fotbollsfans som ställer till en massa bråk och uppfÖr sig illa ' are letting the side down ', alltså generar och orsakar problem fÖr fotbollslaget och andra fans. Jag använde uttrycket fÖr att jag tycker att ägaren av restaurangen genom sitt uppfÖrande mÖjligen orsakar att andra (svenskar i detta fall) tror att alla engelsmän är lika dåliga på mat och service. Det känns generande med andra ord ' and he is letting the side down' fÖr andra engelsmän; här inkluderar jag mig själv, som känner mig engelsk efter 38 år i England.

2006-12-04 @ 12:46:01
Postat av: Anonym

Tack för förklaringen!

Kul att få ett riktigt inhemskt engelskt uttryck att svänga sig med! Jag har aldrig hört det förut. Det är inget vi lär ut i skolan i alla fall :-)

2006-12-04 @ 22:25:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback